• 瀏覽: 12,583
  • 回覆: 10
  • 追帖: 6
+2
事原因為爸爸年輕時住過深水埗,對依到有種情義結,父母亦年紀大成60幾歲,本人的3個哥哥亦已外出居住,本人為考順父母,剛同老公買咗樓住,近一年多,最初壞人阿伯囉張櫈坐係我大廈門口旁,睇住居民出入,第曰壞人阿伯唔見咗,但又多咗2個南亞裔帶住耳機在大廈門口企係到睇住D人出入,根本個阿伯同2個南亞裔係識得,相互打通通睇住居民出入,找機會入屋打劫,最近個壞人阿伯轉移咗去對面嘉寶大廈門口旁坐,每日都坐係到睇住D居民出入,想找機會打劫,大家出入要小心留意!

我父母出入大廈都每日比個壞人阿伯望到實一實,包括我同老公都係,我同老公都是專業人士,每日工作超過12小時,就算放咗工,係屋企都要做公司野,每日都好忙好勤力工作,真係唔明點解個壞人阿伯可以冇所事事,不務正業,就係每日坐係到睇住居民出入,找機打劫,疫情其間,我試過Home office,中午落街買飯食,順便都會幫父母買,但每次望到個壞人阿伯望住我,都搞到我好擔心會比佢同佢D南亞打劫,雖然過時過節,我D親戚都會過嚟探我,但我都怕咗個壞人阿伯,搞到我想安安靜靜生活都唔得😨

唔好睇佢只係阿伯,只不過係壞人老咗而已

要小心

系邊到?

引用:
原帖由 自動好笑的芋頭 於 2022-7-8 22:29 發表
系邊到?
在醫局街天后廟斜對面嘉寶大廈旁,隔離有間關咗的U購超市,城大動物醫院隔離就係天后廟

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 teddy1231 於 2022-7-11 13:09 發表
樓主有妄想症啊…
今日11日下午4點05分影的,我登這post,係想大家多加留意這壞人阿伯,防止有任何悲劇發生,唔想任何人有所損失,而且依家疫情嚴重,佢仲要日日坐係到,唔帶口罩!

我有想過報警,但怕個壞人阿伯的同黨南亞裔報復我,佢經常同一班南亞裔人士傾計,其實我上面已經有提及過個壞人阿伯同南亞裔識得並且相互打通通睇住大廈居民出入,找機會入屋打劫,而你所提及的遊蕩罪,日間好難告得入。

我同個壞人阿伯冇仇,根本不認識,係佢同佢的南亞裔最初係我大廈門口望住我同我屋企人及其他住戶,我先開始留意佢,之後轉咗去對面嘉寶大廈門口日日坐係到,睇住居民出入,找機打劫!

「你有冇報過警呀?你報警嗰刻個壞人阿伯會睇到你報,咁做一定會刺激到佢!!!佢的南亞裔同黨會報復!你諗野太簡單!」

講得啱,真系要好小心,唔系講笑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]