• 瀏覽: 13,049
  • 回覆: 119
+9
又唔見周梓樂果單, 班消防落車清垃圾開路
肯定比行40層 (如果真係40層既停電, 之後重要台人落40層) 輕鬆

似文宣多lor

40層, 應該有消防lift噃  消防lift有後備電噃  消防處人員唔識用消防lift?  公共地方一定有後備電支持嘅緊急照明噃  點解會摸黑呀  幢樓d消防設備咁唔掂, 消防處做嘢未先 

好過啲黑醫護成日罷工

無帶電筒都有電話啦, 摸乜嘢黑呢 ? 黑記 !

引用:
原帖由 pkpc 於 2022-6-22 15:31 發表
元朗中電電纜橋起火,引致元天屯多區大停電,引致多宗困𨋢事故,消防處指由晚上7時許至10時15分,新界區最少接獲88宗市民被困升降機報告。因大廈升降機停用,居民亦要在大熱天時行樓梯上樓,有街坊分享昨晚(21日)行樓梯回家時遇到3名救護員,他們要抬帶著擔架和整套儀器徒步上40樓救人,眼見救護員在非常時期堅守崗位,向他們致敬。另外,中電今早表示,今日早上天水圍已全面恢復供電。

當時樓梯沒有燈光照明 ...
公僕,真正的公僕👍

只有黃畜曱甴不值得尊重, 佢地非常卑劣🤭

手足說:你地有出糧㗎!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-22 15:47 發表
邊楝有40層????
柏慧最高68層

引用:
原帖由 pkpc 於 2022-6-22 15:31 發表
元朗中電電纜橋起火,引致元天屯多區大停電,引致多宗困𨋢事故,消防處指由晚上7時許至10時15分,新界區最少接獲88宗市民被困升降機報告。因大廈升降機停用,居民亦要在大熱天時行樓梯上樓,有街坊分享昨晚(21日)行樓梯回家時遇到3名救護員,他們要抬帶著擔架和整套儀器徒步上40樓救人,眼見救護員在非常時期堅守崗位,向他們致敬。另外,中電今早表示,今日早上天水圍已全面恢復供電。

當時樓梯沒有燈光照明 ...
靠飛鷹移民真係死得,學老懂話,要走容易,留守堅持最難

引用:
原帖由 jsmleung02 於 2022-6-23 10:17 發表

柏慧最高68層
柏慧有冇停電??? call 救護???

其實摸黑唔出奇,試過送貨去半山豪宅佢停電,諗住3樓行樓梯送,點知真係冇燈送唔到

不過呢單肯定係文宣,放火嗰日個個都話係曱甴放,曱甴冇聲出,第日咪拎文宣轉移視線鬧警察囉

向盡忠職守人士致敬。

引用:
原帖由 hkjacky 於 2022-6-23 08:59 發表
40層, 應該有消防lift噃  消防lift有後備電噃  消防處人員唔識用消防lift?  公共地方一定有後備電支持嘅緊急照明噃  點解會摸黑呀  幢樓d消防設備咁唔掂, 消防處做嘢未先 
總之火牛都是只會認叻

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-6-23 10:21 發表

柏慧有冇停電??? call 救護???
停了五個鐘

引用:
原帖由 jsmleung02 於 2022-6-24 09:56 發表

停了五個鐘
有冇call救護行40層???

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]