• 瀏覽: 19,585
  • 回覆: 59
俄羅斯撼動了西方

引用:
原帖由 wsk67 於 2022-5-31 14:28 發表

其實你知唔“ swift ”係乜?
佢識條毛啊!

俄佬知道打長期戰,拖晒蘇聯過期清貨掃地

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-5-22 19:08 發表

中國有能力不用swift 嗎
中國有能力不用swift ,
俄羅斯米一樣冇事,
有時候唔好睇得swift 咁重要,
船到橋頭自然直
冇SWIFT美國就買唔倒中國商品,
但中國一樣可以同其他國家做生意,,
起馬中俄已經唔swift

引用:
原帖由 小稀 於 2022-6-1 11:52 發表

中國有能力不用swift ,
俄羅斯米一樣冇事,
有時候唔好睇得swift 咁重要,
船到橋頭自然直
冇SWIFT美國就買唔倒中國商品,
但中國一樣可以同其他國家做生意,,
起馬中俄已經唔swift
事實上中國用SWIFT 及美元,是在維護緊美元霸權
如果美國唔比用更好,短痛不如長痛,中國是140多個國家的主要貿易國,中國也是世界工廠,工業門業全齊的地方
大家改用人民幣是必然

如果唔比中國用SWIFT, 美國是第一個崩潰既國家,中國過幾年變成取代美國變成地球上唯一超級強國

派燈話好冇癮!
https://youtu.be/iq7cZXw2FLk

引用:
原帖由 kingking99 於 2022-5-23 11:19 發表

美國可以就唔使制裁自己的國民消費者,加關稅意圖打擊中國經濟啦,
不過而家美國發覺柒左,對中國經濟影響輕微,反而令美國通漲嚴重,重創自己經濟
尾角珍系岸膠。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-5-22 19:50 發表

因為中國弱
不會反抗美國
傻仔邏輯,自相矛盾…你和豬一樣聰明!🤣🤣🤣

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2022-6-1 12:07 發表

如果美國唔比用更好,短痛不如長痛,中國是140多個國家的主要貿易國,中國也是世界工廠,工業門業全齊的地方
大家改用人民幣是必然

如果唔比中國用SWIFT, 美國是第一個崩潰既國家,中國過幾年變成取代美國變成地球上唯一超級強國
呢個預案早已有了,但要其他國家選邊站隊,人民幣流通性依然不夠,會迫升人仔,如盧布一樣。

二來一實行美元便會崩潰,中美全面決裂,伴隨美國便會發動戰爭,支持台獨,中國要做足萬全準備

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-6-19 08:43 發表

呢個預案早已有了,但要其他國家選邊站隊,人民幣流通性依然不夠,會迫升人仔,如盧布一樣。

二來一實行美元便會崩潰,中美全面決裂,伴隨美國便會發動戰爭,支持台獨,中國要做足萬全準備
日本仔都已經大手拋售緊尾債啦!
阿爺同佢鬥快

引用:
原帖由 發財埋便 於 2022-5-25 12:11 發表

1450你有無新意呀?次次都係呢兩句既,咁就揾到成十萬台幣一個月?果然係好好執喎。
佢上司一check就睇到其實佢講來講去得個幾句,肯定會炒佢

西方對俄羅斯制裁未能孤立對方,反而重創咗自己! 今年冬季勾豬好難過!

近日俄的經濟論壇,有120國參加,比上次只少左10幾個

央視分析報導,佔全球65%人口的國家表明反對美西制裁,85%人口的國家沒有參與美西制裁

美西大吹孤立俄羅斯,已經係個笑話

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2022-6-1 12:07 發表

大家改用人民幣是必然

人民銀行:支持外貿新業態跨境人民幣結算

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]