• 瀏覽: 12,266
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
你返個大陸旅行都無錢 緊係搭唔起飛機去外國啦

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-5-21 12:15 發表
新冠肺炎疫情漸趨緩和,日本打算開放關禁,容許更多海外旅客到訪,入境者須已注射3針疫苗,但只有幾款西方製的疫苗,才能獲得東京政府認可,中國出產的科興疫苗被排斥在外。

講得啱,依個國家唔值得各位巴打絲打再去。

新聞來源連結:

https://orientaldaily.on.cc/content/要港要聞/odn-20220521-0521_00184_005/橫眉冷看:如此地方--不去也罷
係,你哋千祈唔好去,留返俾我去。

我打咗三針復必泰,最好富良野花田,美瑛冇咁多人。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-5-21 13:58 發表
日本仔嫌錢腥咪由得佢囉,最好佢永遠禁止中國人入境。做得出先講。
有冇咁好彩呀?

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2022-5-21 15:12 發表
好多人話返鄉下
佢哋阿爺阿嫲當年係點過?佢哋唔在乎。
但有一日親人離世,即刻上網又多謝你照顧我幾耐,細個時點點滴滴,乜乜柒柒咁。然後有一大堆加油保重,rip……
東北人當年俾蘇聯士兵殘殺,強姦,今日大陸人一様支持俄羅斯侵略烏克蘭, 似乎一樣唔在乎。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-21 12:40 發表

其實想第一時間去既多數都係鄉下鄉下咁叫既黃人,通常佢地都係打bnt,對佢地其實無乜影響,我就算打科對去日本班一點點興趣都無,最想最想去泰國返來唔使隔,阿邱局長換屆前整到個泰國旅遊汽泡就真係功德無量…
你點確保,你去完泰國,你不會得新冠??唔隔離,回來后和你接觸的朋友,親戚,米要好多謝你,甘好的手信,大大的新冠病毒?

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-5-21 14:59 發表

記得日本陸沉呢部電影,日本首相飛嚟中國求中國俾個地方日本鬼子踎
呢套日劇唔錯,幾好睇

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-5-21 12:15 發表
新冠肺炎疫情漸趨緩和,日本打算開放關禁,容許更多海外旅客到訪,入境者須已注射3針疫苗,但只有幾款西方製的疫苗,才能獲得東京政府認可,中國出產的科興疫苗被排斥在外。

講得啱,依個國家唔值得各位巴打絲打再去。

新聞來源連結:

https://orientaldaily.on.cc/content/要港要聞/odn-20220521-0521_00184_005/橫眉冷看:如此地方--不去也罷
寫這篇文章筆者年過半百 , 傳統文人一位 , 去的地方都是增長見聞 , 擴闊眼界為主 , 自然對吃喝玩樂為主的日本不感興趣 。 

相反, 一般市民大眾 , 困咗 2 年身心困累了 , 怎會用他的眼光看事物 , 去日本都是貪機程短 , 機票平過遠程機 , 而且可以吃喝玩樂 , 順便買吓手信 , 既然你日本要求打 BioNTech , 咁想去就打, 符合要求就算 , 打疫苗都係保護自己為主 , 總言之 , 有打就算, 叫盡咗公民責任咁解。 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]