• 瀏覽: 25,861
  • 回覆: 69
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-5-25 08:13 發表

梁只說分階段做唔同加野,當初極速上升階段,不適宜做,應該集中力量醫治重病,減少死亡率,而且當初哪怕驗出來,也還沒有這么多地方安置,隔離,梁萬年一直堅持動態隔離的專家,不要歪曲區意思

===
 面對香港已出現持續性的社區傳播這一嚴峻形勢,他也表示,實行動態清零的總體方針需要分階段、分步驟實施。當下工作的核心就是要確定最優先的階段性目標。

“減少感染,減少重症,減少死亡,這就是當下香港 ...
你都話梁教授"當初極速上升階段,不適宜做,應該集中力量醫治重病,減少死亡率"...但你回顧下班政棍當日點講?

有位未來行政長官的新聞官當日仲要大大聲話要"封城9日,多輪全民檢測,一定清到零"...甚至乎有"自稱"愛國導演話梁教授"遺臭萬年"添....

依家香港起左近2萬張隔離床位同4間方艙醫院,已經對第6波準備就緒.....

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-5-25 08:05 發表

深圳疫情時候,廣州也有幫深圳驗

廣州的實驗室產能是輻射整個灣區
深圳疫情有無當日香港咁嚴重先?

當日金域已經響內地調派了好多檢驗員落黎香港幫手化驗......

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-5-27 05:40 發表

深圳疫情有無當日香港咁嚴重先?

當日金域已經響內地調派了好多檢驗員落黎香港幫手化驗......
全民檢測不是睇人數??我講的系產能

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-5-27 05:32 發表

唔好玩啦...佢做處理行政長官果陣可以自把自為?
呢D決定梗係唔會一時三刻可以做架啦,你真係當政府團隊其他人透明咩....
你又知當時的決定林太會唔知??

抗疫防疫工作中央一定有睇實,林太所作出的決定好多都有中央背書.....
睇法唔同冇得講 林鄭上北京 佢署理先做 真係林鄭決定係咁做 我就打死都唔信 以林鄭作風 根本要做一定係自己喺度嘅時候做

絕對不用懷疑,林鄭是照中央做,才被美國制裁

愛美定愛國,明眼人一看便知

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-5-25 04:16 發表

梁萬年教授講既句句實話,佢黎到香港時唔係黎飲飲食食,唔係黎見班政棍,唔係黎坐低就亂咁指揮....
佢當日見到香港的實際情況就知道香港係好難去做全民核酸去達致清零...而事實上見到依家上海的例子就証明了梁教授當日所言非虛....
成功清零之後,又有港人回來,清零談何容易

就算上海,都冇咁易,除非連冷凍食品都禁止入口

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-5-27 07:26 發表

全民檢測不是睇人數??我講的系產能
上海全市封城,全民檢測足一個月...依家才有舒援.....
如果響香港咁封法?恐怕班基層會出黎暴動......

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2022-5-18 21:35 發表
第五波餘波的確唔多需要全民強檢,但想避免下一波大爆發就好大機會要

到時再全民強檢,未準備好慢幾日就大爆發,有漏洞甩轆就大爆發,有人惡意破壞一樣大爆發

咁洗唔洗做預案?洗唔洗實戰演習睇下預案有無問題?香港政府試新野,有可能一次搞掂?

宜家做演習,甩轆最多比人小幾句,到時就死多一萬幾千人

仲有,唔好以為下一波無事
以為已經有免疫好好多?
事實上,透過感染產生 ...
呢隻病毒不會冇左。為左避免下一波疫情,應該禁止海外客/貨機抵港。香港只需要和內地通關,唔使和外國來往。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]