• 瀏覽: 4,341
  • 回覆: 80
+3
引用:
原帖由 LT3648 於 2022-5-17 13:30 發表

老俄外長演講十分精采!
澤哥都不俗架!
https://youtu.be/y_vug9IL7mg
又係台灣新聞,係香港討論區就用香港的新聞啦。
香港人不喜歡台灣新聞的,太假啦。
而且沒人完全相信,大多輕視。
在香港用台灣新聞的,大多就1450啦。

不過,俄國就算點不俗,都比不過美國26年來不斷否決,不斷2:191啦。
俄國就一次,美國呢,26年26次。

厚面皮到不得了。

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-5-16 10:52 發表
“俄羅斯並未針對使用磷或燃燒武器的消息做出回應。”

若查屬實, 那是犯了嚴重戰爭罪行, 聯合國俄方大使必需回應此問題, 然後聯合國再採取適當行動。

https://std.stheadline.com/realtime/article/1837653/即時-國際-俄烏局勢-烏克蘭指控俄軍向鋼鐵廠使用磷彈及燃燒彈
咁美國2018年用白磷彈炸敍利亞,做成大量平民死亡!?唔係嚴重戰爭罪咩!聯合國有乜適當行動呀!?又係鳩噏話譴責呀!

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-5-16 11:11 發表

戰爭時你用槍射, 我可以找掩護避不投降, 但你用磷彈及燃燒彈我就避無可避, 你剝奪我選擇不投降的權利, 即犯了戰爭罪行。
可以選擇不投降,但你無權剝削俄用任何武器殲滅敵人!包括核彈!

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-5-16 11:30 發表

但你用磷彈及燃燒彈火攻已有掩護的敵軍, 令敵軍被火燒, 臨死前受到不必要的痛苦, 嚴重違反人權。

你用火燒生勾勾的動物, 政府都告到你甩褲啦!何況燒活人!
戰爭講人權?人拳都無用武之地啦!果然智將!

係又點??

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2022-5-17 17:46 發表

咁美國2018年用白磷彈炸敍利亞,做成大量平民死亡!?唔係嚴重戰爭罪咩!聯合國有乜適當行動呀!?又係鳩噏話譴責呀!
人地衰你就跟住衰嗎?希特拉屠殺猶太人你又學佢屠殺猶太人嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]