• 瀏覽: 19,441
  • 回覆: 38
+4
引用:
原帖由 kit05hk 於 2022-5-29 17:58 發表

香港也應該配合。其實根本不應該俾外地航班來港,更不應該輸入外國貨/食物。
正解

所有人都做錯嘅事,只有你做啱嘅事,你就係錯嗰個

引用:
原帖由 pangyip 於 2022-5-29 11:22 發表
愛美劇才是反華畜,有圖

好笑,事實講不過,就拿"英文字"說我愛美劇

說你們反華畜果然沒錯,智商同畜生一樣

我個名有Nikita就覺得是愛美劇,果然是美畜
Nikita英文就是女性英文名, 在俄語是勝利的意思 (而我女朋友也叫Nikita)

引用:
原帖由 pangyip 於 2022-5-29 11:13 發表
清零便沒有病毒,清理汽車便少交通意外。
可用地鐵丶高鐵等較安全的交通工具
沒有生物便沒有病毒, 生物清零啦

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2022-5-31 12:57 發表

好笑,事實講不過,就拿"英文字"說我愛美劇

說你們反華畜果然沒錯,智商同畜生一樣

我個名有Nikita就覺得是愛美劇,果然是美畜
Nikita英文就是女性英文名, 在俄語是勝利的意思 (而我女朋友也叫Nikita)
多謝解釋,愛美女是應該的,希望不是美國藉

引用:
原帖由 正字 於 2022-5-11 00:50 發表

局部清零就只會有局部民怨, 躺平死幾百萬就唔止係"局部"咁簡單. 會好似現時西方或印度咁, 唔再全面報導甚至唔再統計死亡同染病數字, 當正係普通流感, 你病就病, 死就死. 對大眾而言, 當冇發生過. 西人行得通係因為, 就算美國亂嚟實牙實齒死成百萬, 人民都唔會走出嚟反政府作反. 你傳聞上海死人, 就已經衝曬出嚟. 所以, 躺平會有乜後果, 真係好難計算. 再加上到時西方傳媒又大肆歪曲報導, ...
疫情之前,香港一年正常死五萬人,疫情玩咗接近三年,都係死一萬人,根本不嚴重

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2022-5-22 16:09 發表
你係咪唔知共存點解?

共存即係一年一鑊,甚至一年兩鑊

你係咪覺得今鑊死完一萬,下次死少D?

大鑊特錯,病毒可以同你一年一鑊,自然識得進化,上次殺唔到既人,下次咪進化到殺到

邊D七頭相信病毒越進化越弱?知唔知道人類同病毒共存既模式,係人類進化到可以扺抗病毒?
為共存進化既係人類
咁物種係點進化?一代又一代篩選。抵抗力差既死撚晒,基因上更抗毒既人每一代都多些少
...
佢地錯誤咁認為可以共存係忽略左好多歷史細節。
我都幫你講清楚d啦。

病毒越傳越弱。所以可以共存,有無?的確有!
前提係死好命個幾次。
實情係有越傳越強個種。同樣好多次。但西人好巧妙咁,唔提。唔講!
咁越傳越強個種,係歷史上係點消失?
一個好殘酷個方式。
例如歐洲當年黑死病。傳染好多年。係唔停咁變。
但突然,好離奇咁就消失左。
點解?
因為當時歐洲死亡左三分二人口!
死到十室九空!
歐洲中部好多地方變左無人區。
咁無人,就等於無法大規模傳染。
變相隔離,清零!

咁今日香港,係準備陪美國佬一齊賭一鋪,估下隻新冠係唔係越傳越弱?

不過如果賭輸左。 清零,一定會發生。不過唔知道會係邊種清零個方法?

引用:
原帖由 momotsang 於 2022-6-30 00:15 發表

疫情之前,香港一年正常死五萬人,疫情玩咗接近三年,都係死一萬人,根本不嚴重
係嘛。咁係你打左針,同有部分封關造成。你試下放鬆一下會點?
第二個,哦,死多一萬人嗻。無相干啊嘛。
問題正常死亡個五萬人係無減架。
咁額外死多一萬人。
請問,如果過十年,二十年。就算維持呢個數每年。香港會死多幾多人啊。仲要造成幾多人口空缺呢?
然後你計下。如果香港人口少左十分一。經濟會係點?

面對美國的生化武器攻擊,中國唯有這樣做

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]