• 瀏覽: 717,308
  • 回覆: 508
  • 追帖: 7
+47

外號「獨行俠」的彼得米切爾(湯告魯斯 飾)是海軍裡公認的優秀機師,於軍中服役逾30年間,一直醉心飛行,不斷挑戰自我極限。及後他臨危受命,回到自己出身的飛行學校擔任教官,精銳訓練新一批準飛行員,以應付一項前所未有的嚴峻任務。他意想不到的是,竟然遇見昔日已故戰友「飛鵝」尼克中尉的兒子,「公雞」畢列上尉(米爾斯泰勒 飾),因而勾起他對故友的愧疚。「獨行俠」飽受未知的將來和痛苦的回憶所困擾,被迫面對自己內心的恐懼……為了這項關乎生死的任務,他能否重新振作,再度駕馭風雲?

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/NTxeqbDcBNA進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 174

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

140 (80.46%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

17 (9.77%)

3. ⭐️⭐️⭐️

2 (1.15%)

4. ⭐️⭐️

1 (0.57%)

5. ⭐️

14 (8.05%)

引用:
原帖由 Alaskaka 於 2-7-2022 10:31 發表

只要你唔睇國外電影, 大陸電影水準其實都好高
例如紅太陽、偉大祖國、共產黨千秋萬載 …
冇比較 冇傷害.
電影是一門創作藝術,需要得到普羅大眾的認同,裡頭包含著文化對每個人的影響力,當大家不認同某一種異端文化,也就不接受不這種文化的影響,從而拒絕觀看相關的電影藝術。

估唔倒佢咁好睇

引用:
原帖由 春雨彎刀 於 2022-7-2 06:47 發表

相比長津湖,這套只是垃圾戲😪
敍述了美國所謂一流飛行員,只是淫人妻,不守軍紀,狂妄自大的飛機佬😎
港廢曱甴🌚睇完精神病發🤯話好似打飛機咁🥶
論畫面震撼性一流論戲既橋段就9流,佢最後湯佬同公雞個段真係好夾硬黎,偷F14完全夾硬黎唔洗再講話架機有冇油有冇彈仲可以打5代機。

引用:
原帖由 manmangrey 於 2022-7-5 07:24 發表

論畫面震撼性一流論戲既橋段就9流,佢最後湯佬同公雞個段真係好夾硬黎,偷F14完全夾硬黎唔洗再講話架機有冇油有冇彈仲可以打5代機。
你唔知伊朗的F-14仲係實戰當中?

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-7-3 21:23 發表

電影是一門創作藝術,需要得到普羅大眾的認同,裡頭包含著文化對每個人的影響力,當大家不認同某一種異端文化,也就不接受不這種文化的影響,從而拒絕觀看相關的電影藝術。
嗰位係國內同胞,佢目的唔係討論電影,唔使嘥時間理佢,我哋講返Top Gun😂😂😂✌🏻✌🏻✌🏻

引用:
原帖由 Alaskaka 於 2022-7-2 10:31 發表

只要你唔睇國外電影, 大陸電影水準其實都好高
例如紅太陽、偉大祖國、共產黨千秋萬載 …
冇比較 冇傷害.
甘你以後唔好用外國貨,只用大陸貨.大陸貨高水準.宜加即刻改晒用大陸電腦系統,大陸創出既Internet

香港冇得上
https://youtu.be/5lj56gpp5FI

冇想像中咁好睇....情節估到哂
​可以一看
但不看亦不會有損失

第一集女主個髮型
瘋摩當時

真係好睇到不得了!

一日內看了top gun 和 Thor
一精彩一爛片😁

今天最後一天IMAX版。 去了K11 MUSEA看了。 非常精彩👍🏻

引用:
原帖由 esprithk 於 2022-8-24 19:14 發表
今天最後一天IMAX版。 去了K11 MUSEA看了。 非常精彩👍🏻
非也,英皇星期五都有下午一場15:25,睇嚟佢哋仲會排落去,當然場次冇咁多,同埋時間冇咁靚。

又排番戲院,imax場都唔少,仲有CGV嘅
ScreenX版,請問有冇人睇過呢個版?
觀感如何?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]