• 瀏覽: 196,540
  • 回覆: 97
  • 追帖: 1
+4

原作者J.K.羅琳聯同《哈利波特》系列史提夫克羅夫斯編劇、《怪獸與牠們的產地》系列導演大衛葉斯再度掌舵;艾迪烈柏尼、祖迪羅、艾薩米勒、丹方格、哥倫杜納、嘉芙蓮禾達史東、艾歷遜蘇度、麥斯米克森等群星聯手演出。

鄧不利多(祖迪羅)得知法力強大的黑巫師葛林戴華德(麥斯米克森)企圖統治魔法世界,遂派遣紐特(艾迪烈柏尼)帶領一班強悍的魔法師,加上一個勇字當頭的麻瓜,攜手執行危險任務。他們遇上無數奇珍異獸,並與葛林戴華德日益壯大的追隨者們正面交鋒!危機迫近,魔法世界戰況刻不容緩,鄧不利多還可以繼續袖手旁觀嗎?

資料來源: WMOOV

《怪獸與鄧不利多的秘密》港版官方預告

https://youtu.be/Wy_CCilNhTA

魔法無邊 奇蹟重現     
誠邀你回到魔法世界🔮進入香討影片區

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2022-6-30 23:59 ) 參與人數 24

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

9 (37.50%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

4 (16.67%)

3. ⭐️⭐️⭐️

2 (8.33%)

4. ⭐️⭐️

4 (16.67%)

5. ⭐️

5 (20.83%)

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-5-16 18:09 發表
無咩新怪獸睇,失望。
鄧不利多個秘密原來係基佬,更失望。
上兩集肥佬個金髮大波女友,老佐好多又唔露肉,超級失望。
呢個系列第一集都唔多好睇

又玩基佬? hollywood

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-23 17:19 發表

第一集都有啲趣味性嘅,好精彩唔見得,但純娛樂都收貨。

第二集就麻麻啦,今集就更差。

引用:
原帖由 前來失控的主席 於 2022-5-13 18:12 發表
不錯 值得一睇
50蚊就值得一睇

引用:
原帖由 dickylamrx 於 2022-5-12 23:47 發表
簡直垃圾!成套電影無情節邏輯可言!
大反派系第2集 個種傲慢 洗腦式招門生,系第3集走黎選特首?
無啦啦又麒麟選 無任何規則架?原本系點選架?
故事情節真系on9
絕對認同

引用:
原帖由 siugijar 於 2022-5-22 14:17 發表
多枝節又唔短, 真心麻麻地
其實cut梗部分支節套戲都超過兩個鐘,唔明點解要拍咁長,唯一諗到嘅原因係寫劇本嘅羅琳堅持。

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-23 17:19 發表

無Harry Potter

終於看了.
羅琳真係唔可以寫劇本, 依然係時間失控, 冗長.
其實哩個系列如果純粹寫返男主角同怪獸, 可能會仲好睇.
而家主角變左係 Dumbledore 同 Grindelwald, 就變得東不成西不就.
更大鑊係今集 Grindelwald 非常平版, 有點像過鏡布景板.
唔關 Mikkelsen 代替的事, 係劇本重心散亂問題.
雖然唔係話 Mikkelsen 唔得, 但哩個 Grindelwald 都係 Johnny Depp 好 d.
Johnny 係放的類型, 而 Mikkelsen 係收的類型... 這個 Grindelwald 就應該是放....

https://www.youtube.com/watch?v=8hw6rhq9RSI

鍵盤翻頁
左右