• 瀏覽: 21,646
  • 回覆: 82
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 非典型廢柴 於 2021-12-1 05:07 PM 發表
想問問大家, 如果你地係搭巴士時果時訓著左, 會唔會係到站果時自然醒?
我返工放工搭巴士果時都會訓下覺補眠, 突然發現自己會係到站前一兩個站就會自然醒
而且唔係一次, 係次次都係咁
想問問大家, 依個係關人嘅生理問題事, 定係我已經習慣左架巴士嘅路線時間呢?
是不是到站前的路面不平,令到巴士像比較震的震機一樣,於是,就震醒乘客?

搭巴士我會用九巴Apps的到站提醒功能,搭小巴就用手機閙鐘功能。

我就見好多人係扮訓著,然後霸住隔離個位唔想俾人坐

引用:
原帖由 小鈞鈞 於 2021-12-6 08:22 AM 發表
我就見好多人係扮訓著,然後霸住隔離個位唔想俾人坐
以為你話扮訓著, 訓落隔黎條女度

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-12-1 06:46 PM 發表
我搭106,訓三次都未到站
哈哈,好多年前訓過
黃大仙訓到小西灣,

身體有記憶
習慣左就係咁
等如到1點自然會肚餓
可能根本唔需要食野

引用:
原帖由 非典型廢柴 於 2021-12-1 05:07 PM 發表
想問問大家, 如果你地係搭巴士時果時訓著左, 會唔會係到站果時自然醒?
我返工放工搭巴士果時都會訓下覺補眠, 突然發現自己會係到站前一兩個站就會自然醒
而且唔係一次, 係次次都係咁
想問問大家, 依個係關人嘅生理問題事, 定係我已經習慣左架巴士嘅路線時間呢?
我會自然醒架, 過左站去到總站, 司機關左引擎, 就會突然驚醒

咁算唔算自然醒呀

引用:
原帖由 waiwai519 於 2021-12-5 02:20 PM 發表
我都係咁😂除左有一次係飲完酒訓過站之外(不過無比人拍醒,自己識醒)。我認識係巴士內基本上都唔係100%熟睡,仍有意識自己未落車/驚過站等等原因令人會訓下醒下,我都識過臨落車前2個站醒左,不過就要保持自己張開隻眼(睇手機/風景等)免得又想再訓,因為快要落車
平時我都唔鍾意揸手機打機或刷facebook
但一喺巴士瞓完醒咗真係要迫自己用電話
否則我會 畢架山醒咗 瞓番
發完夢 黃大仙 然後瞓番
再開眼
彩虹 瞓番
再發個夢  九龍灣  唔得喇 唔好俾自己冇落車 點都要開住個電話玩遊戲做任務喇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]