• 瀏覽: 14,475
  • 回覆: 40
+3
引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-11-1 19:07 發表

十分非常完全同意, 美國政府負債咁多, 一於將毒品買賣收歸國有, 由政府經營, 冇理由賣白粉咁豐厚嘅利潤俾啲墨西哥佬賺哂。
    同一道理, 美國應推廣經驗俾更加窮嘅大英帝國, 創立英國皇家毒品專賣局, 由英女王擔任董事長, 為英國疲弱嘅經濟出一分力。
唔好話我話,美國嘅政棍想做毒品生意好耐,
家陣可以名正言順合法經盈,肯定咧飯應。

引用:
原帖由 山上的天才 於 2021-10-31 07:56 AM 發表
美國無錢使,
唯有用一招“美國肺炎”同鼓勵市民合法“吸毒”嚟減少人口!
減少開支!
但只會減少年青人為主禾。。。。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-11-1 11:09 AM 發表

香港也有美沙銅中心俾道友頂癮,呢的中心係防止有啲道友無$買野而走去吸食其他雜質的毒品而令佢地加重政院醫療負擔
哦!
但 美沙酮中心會唔會有冰食,無,咁我可唔可以自己攞冰入去食?

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-10-31 10:52 AM 發表

民主病毒的洗腦能力真強,我就是道路真理,講的話就是真理。
我話你就係真理,
你唔回應,即默認,可加大力度去 制裁你。
你解釋反駁,佢就話你講大話,即你認有,不認錯不改善,所以可以加大力度去制裁

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-11-1 02:08 PM 發表
自由美利堅,吸毒每一天。
我們,尊重美國人民的選擇。
美國是對的

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-11-1 07:07 PM 發表

十分非常完全同意, 美國政府負債咁多, 一於將毒品買賣收歸國有, 由政府經營, 冇理由賣白粉咁豐厚嘅利潤俾啲墨西哥佬賺哂。
    同一道理, 美國應推廣經驗俾更加窮嘅大英帝國, 創立英國皇家毒品專賣局, 由英女王擔任董事長, 為英國疲弱嘅經濟出一分力。
祖先為錢用毒去害人,最終子孫受。
就好像今天美國 印鈔 濫發國債,最終都係子孫受

引用:
原帖由 大力仔仔 於 2021-11-2 06:45 AM 發表

祖先為錢用毒去害人,最終子孫受。
就好像今天美國 印鈔 濫發國債,最終都係子孫受
將來美國佬將毒品合法化之后,為了利益最大化,一定要逼其他地方也將毒品合法化,也就是新的鴉片戰爭也會發生。

引用:
原帖由 貓男 於 2021-11-1 10:56 PM 發表

唔好話我話,美國嘅政棍想做毒品生意好耐,
家陣可以名正言順合法經盈,肯定咧飯應。
當年美國佬禁酒的時候,最后就是提出禁酒的政棍繼續飲酒,繼續背后支持賣私酒。

引用:
原帖由 貓男 於 2021-11-1 06:53 PM 發表

兩邊去睇呢件事:
1 好似娼妓咁,有啲嘢唔係唔啱就可以禁,
唔啱但係不能避免,所以只能盡量立法去規管。
2 黃賭毒一值係文明嘅吸血鬼,躲不掉嘅話,點解任啲黑社會大鱷去吞吃?
不如政府揸莊仲好。

我唔贊成吸毒合法化,不過冇更好嘅方案嘅話,有政府規管總比黑社會管理好。
從來都無國家地區透過黃賭毒合法化, 成功打擊黑社會經營黃賭毒生意, 反而讓黑社會坐大!!!
無錢就去幫襯政府, 有錢就去黑社會食更強力毒品!!!

最新道德觀建設,遲許又到強加於人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]