• 瀏覽: 9,309
  • 回覆: 40
+2
引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:47 PM 發表

係咩? 正苦咩福利比哂上一代同大陸人 年輕人咩都無! 唔好同我講老一輩之前點捱, 好多老屎忽連電腦都唔識用就袋幾皮人工, 大學生一畢業就咩都無!
以前精英先讀到大學, 而家一街都係,
輕度智障都入到大學.

樓主,唔好企圖暴動失敗後,把問題一齊拉埋非黃人下水。

我都是支持黃人不喜歡便移民重過新生,唔好做怨男怨女,活係幻想。

引用:
原帖由 yiz987654321 於 2021-10-21 02:48 AM 發表

藍唔係一定自私,而係人類都一定會自私的,好多藍人都未必會中意政府,只係更加憎有人破壞安定既社會,你話佢地自私,無人唔想安居樂業,辛辛苦苦工作都只係想安安樂樂咁過日子
咁班藍咪自私撚 自己企係comfort zone 然後小年輕人為大家爭取既野係多九魚! 你地班藍又唔夠擔企上前!  所以藍既係垃圾為主!  當然部分黃都唔抵幫

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-21 02:11 PM 發表

咁班藍咪自私撚 自己企係comfort zone 然後小年輕人為大家爭取既野係多九魚! 你地班藍又唔夠擔企上前!  所以藍既係垃圾為主!  當然部分黃都唔抵幫
唔認同黃人理念都要企出嚟支持?
呢啲叫唔認同。
反過嚟講係好嘅點解會唔支持?

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-21 02:11 PM 發表

唔係講民主?唔係講自由咩,有人中意安安樂樂,有人中意去闖世界,點解要逼d唔想去衝既人陪你地衝?呢d就係你地講既民主自由?

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-21 02:22 PM 發表

唔認同黃人理念都要企出嚟支持?
呢啲叫唔認同。
反過嚟講係好嘅點解會唔支持?
黃人只有二元思想(支持/反對),冇灰色地帶。
你同佢講"唔支持"這個灰色地帶,佢唔會明。

只會有以下兩項選擇:
1.支持,不爭取,由年輕人出面,自私。
2.反對,上左岸,自私。

樓主一開始就先有罪定論,政府一定有錯,但不知錯在那。
民間疾苦每個國家都有,美國的露宿者在大城市也常見。
實際上,上左岸的大部份中產人士最少有多年工作經驗,怎會不知民間疾苦?
真正不知道的是工作年資低的人,亦即是學生/剛畢業/沒有太多工作經驗的人,主要就是年輕人。

總之,政府一定有錯,反政府是對的,樓主這就是極端黃人標準思維。

各位師兄,唔好教精呢條友!等睇佢自己去仆街死啦!

引用:

我係非黃人,當然喺黃人眼中非黃人就係藍人,我唔係垃圾,我亦自問唔算自私。我覺得香港呢個社會俾香港人(包括我)建設得唔錯,當然有大大小小嘅問題,但又有邊個地方會十全十美?歐美所謂民主現代社會就冇問題?就係人間樂土?
   我唔認同所謂黃人要爭取嘅嘢,佢吔要爭取嘅嘢同行為竟全係破壞社會,打爛緊我嘅屋企。我更唔認同黃人係為我哋大家爭取緊乜嘢;佢只能代表佢自己,請勿代表我。
   點解我要企上前?點解我唔認同某啲人嘅行為就變成自私?變成垃圾?甚至因為咁要俾佢哋打,放火燒?

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:27 PM 發表
呢場運動失敗

恐怖在一班只顧自己利益香港

就如魷魚遊戲中背後有錢人策劃一場窮人生死遊戲

一班年輕人 將原本有意義的活動 扭曲成暴力

好似我之前大學同學咁 明明佢功課離左題。老師比佢唔合格 ,佢利用學生會力量投訴老師迫校方換走老師! 這就是極端黃人既問題,以暴力解決問題,但無諗清楚問題核心

藍既一定係自私 大部分藍既係上左岸既所以先支持正苦,因為佢地唔知民間疾苦

正苦都有一定好多問題先咁 ...
冷氣軍屎你有無份衝呀

引用:

咁你哋爭取嘅嘢真係多x餘喎!除咗爭取到國安法、完善選舉制度幾、仲有漢奸入獄

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-20 12:47 PM 發表

係咩? 正苦咩福利比哂上一代同大陸人 年輕人咩都無! 唔好同我講老一輩之前點捱, 好多老屎忽連電腦都唔識用就袋幾皮人工, 大學生一畢業就咩都無!
老屎窟係未有電腦時代已經貢獻緊香港,而家有電腦嘅時候曱甴就破壞香港,仲可以理直氣壯?你哋都得㗎喇。
你老豆層樓政府俾㗎!咪一樣靠自己。
唔得係你個人問題,唔好樣樣嘢都怨。你話無年輕人上咗車咩?而家買到樓嘅都係年輕人喎!
我真係睇唔到呢場係運動。我淨係覺得係俾教畜洗咗腦。
試想下日軍侵華都可以係利多於弊,現今教育係點可想而知。

再講醫科畢業幾錢人工呢?
大學畢業搵到嘅亦大有人在,你搵唔到就唔好賴人啦?

如果樓主直認係反政府,我會同情你。
因為反就真係無限大丫嘛。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]