• 瀏覽: 9,321
  • 回覆: 26
+5
引用:
原帖由 SOMA1963 於 2021-10-13 03:32 PM 發表
有冇老美, 台灣都會投降.

因為亞爺真係出手, 都會花幾天準備, 台灣D人就會開始走佬, 尤其係D高官, 係咁嘅情形下, 台灣點會同你打, 梗係揾亞馬生出嚟和談.
如阿爺係打就算唔用核武, 台灣都擋唔住從福建射來的排山倒海導彈攻擊

阿富汗一年估算

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-10-13 03:29 AM 發表
紐時的長文:美國國防部的結論是——在美國的支持下,台灣可能會堅持2-3天,直到崩潰……
一位前將軍說:我想了很多,我不知道美國是否願意看到美國年輕人隨身帶着尸袋去保衛台灣。 ​​​

https://wx1.sinaimg.cn/orj360/006fcjhnly1gva5b75bkoj60ze2197of02.jp ...
美國吾會直接參與,但別忽略日本,如日本參與,直接氫彈炸日本!

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-10-13 03:29 AM 發表
紐時的長文:美國國防部的結論是——在美國的支持下,台灣可能會堅持2-3天,直到崩潰……
一位前將軍說:我想了很多,我不知道美國是否願意看到美國年輕人隨身帶着尸袋去保衛台灣。 ​​​

https://wx1.sinaimg.cn/orj360/006fcjhnly1gva5b75bkoj60ze2197of02.jp ...

這不是應該翻譯為
美國年輕人為了保衛台灣,回來時是在屍袋內(死亡)。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-13 08:33 PM 發表

如阿爺係打就算唔用核武, 台灣都擋唔住從福建射來的排山倒海導彈攻擊
如果真打, 你估菜菜子同賴先生會唔會走佬. 打就輸梗, 有邊個會話打. 肯定揾馬生出手.

阿爺梗唔會先用核武,

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2021-10-14 07:51 PM 發表

如果真打, 你估菜菜子同賴先生會唔會走佬. 打就輸梗, 有邊個會話打. 肯定揾馬生出手.

阿爺梗唔會先用核武,
根本台灣的戰機係冇得同中國揀

話F16V係好打得, 純粹是夾埋美國呃台民俾保護費之嘛?

唔好話殲擊機的預視能力高過你台灣, 就算是兩機狗鬥,
F16V這些舊設計的機動力怎夠殲16打呀??

引用:

如果開打,導彈㩒個掣就射得,美國航母可能仲入緊油。美俄之前簽左限制彈道導彈條約,所以發展落後於中國,不過現已退出條約束。

一開炸就出海禁領誰還感來!
2至3天?
呆婆最多咀炮2至3小時吧了
然後人間蒸發

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-14 11:07 PM 發表

根本台灣的戰機係冇得同中國揀

話F16V係好打得, 純粹是夾埋美國呃台民俾保護費之嘛?

唔好話殲擊機的預視能力高過你台灣, 就算是兩機狗鬥,
F16V這些舊設計的機動力怎夠殲16打呀??
殲16超視距遠攻,殲10邁身近鬥,台灣省戰機不用一小時已經全部玩完。 更重要的是,一開戰,台灣省無機師敢駕駛戰機起飛作戰,同老八空戰等於自殺,條命矜貴,投降好過。

老美用乜支持空心菜? 四妹看著成個空域,老美海空都不敢靠近台灣省,只得把口支持。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]