• 瀏覽: 28,120
  • 回覆: 128
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 694 於 2021-9-23 07:23 AM 發表

正確說法是由外國偷番嚟~偷呃拐騙國不是浪得虛名的~
產權係要產權擁有者自己保護,唔係靠人地擔屎唔偷食,過河唔濕腳架

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-9-23 11:03 AM 發表

呢個無辨法短期內解密,大家都好想知真相🤔
冇機會解密,同炸領事館一樣,國與國較量平民死傷難免,只能歎句唔好彩

外國光刻機1億美金一台,中國光刻機1億人民幣一台,功能效率一樣,手快有手慢冇啦!

引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2021-9-23 11:28 PM 發表

冇機會解密,同炸領事館一樣,國與國較量平民死傷難免,只能歎句唔好彩
中國只有強大來保護自己😎

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-9-23 09:13 AM 發表
當中國芯片出庫供應市場時,美國佬,歐盟又會話芯片有後門,要全面封殺,要求所有電子產品必須證明不含有來自中國的芯片。將打壓華為嘅招數用喺中國芯片上。
大陸一年2000幾億芯片進口,不用進口已經賺了,就像華為如果不是電信技術強,中國還要每年幾百億給瑞典愛立信,芬蘭洛基亞賺,何況加工基地在中國

這個先不考慮出口,不用花外匯進口才是關鍵

引用:
原帖由 mib04 於 2021-9-23 09:33 AM 發表
「公開資料顯示,武漢弘芯半導體公司成立於2017年11月,曾被稱為「中國最神秘的晶片項目」,目標是構建中國半導體邏輯工藝及晶圓級封裝先進的「集成系統」生產線,搭配強大的智財IP設計團隊,並以創新的商業模式助推5G和人工智能(AI)的全面普及。」

曾稱投資逾千億人民幣悲劇收場
騙子公司,號稱千億,其實是呃武漢政府塊地,和香港科技園一樣,最后核算投了兩個億,騙子公司拿出來講,有意思?

引用:
原帖由 anson2004 於 2021-9-23 09:53 AM 發表
有機先講啦,
係咪抄我都唔理
總之整到出來生產到咪抵你贏

上次鴻蒙又係,令我失望
以為有架核動力航母,又令我失望
鴻蒙有咩失望??中國好多家電現在都內置鴻蒙

吾上市點呃錢呀?

實物幾時有?吾好似恒馳汽車咁喎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]