• 瀏覽: 2,146
  • 回覆: 7
[隱藏]
【環球時報記者李培松環球時報特約記者王逸】印度正在全球加快推進雙多邊軍事演習,通過“防務外交”向中方釋放戰略信號?印度《經濟時報》13日稱,今年,印度與多國展開雙邊和多邊軍演的數量前所未有,“防務外交”“發出戰略信號”“強化互操作性”已成為印度軍方高層掛在嘴邊的時髦詞彙.......

全文︰https://mil.ifeng.com/c/89WBlQ8OQpb

印度頻與世界多國演練,一方面向中國暗示印度正在強化自己軍力,另一方面則向中國暗示印度有許多「戰友」,倘若中國敢動印度,立即有戰友馳援。但我認為印度實在想得太多。



熱賣及精選
印媒 神經病 


美國控制印媒,協持印度政府對華政策!


身毒有110個幫手都無用,垃圾有再多幫手都係垃圾,真係要打,打到你亡國都得呀。


香港其實係印度殖民地,唔需要投資移民,唔需要技術移民,唔需要申請,唔需要資格。只要指下自己個鼻,就有犯氓黃絲內奸幫手,就可以居留,食香港納稅人嘅。
[隱藏]
算把啦三哥, 飲多兩啖恆河水, 痾篤屎出嚟照照鏡先啦


唔好話睇衰你阿三,無你好地地,加個豬隊友會累全家。


老尾等想利用三哥做代理人戰爭的話,大陸肯定會快狠準的短時間打殘印印,唔想被拖太耐,三哥自己好自為之,呢次打會將佢打回原形,倒退幾十年永不返身


報告軍官,目標全部被擊落,不過全部係自己人


[按此隱藏 Google 建議的相符內容]