• 瀏覽: 11,529
  • 回覆: 38
+4
引用:
原帖由 太子沉睡的巨龍 於 2021-8-17 12:04 PM 發表
其實,香港的黑暴深黃,都幾似塔利班

共通點如下:
1:以暴力解決問題
2:認為現今政府腐敗,要推倒政檯
3:覺得自己才是正義、是世界的中心
4:想趕走現在的總統和特首
5:自己人,選一個代表出來,做新總統和特首

唯一的分別:
塔利班仇美國,要趕走美軍,自己掌政
但黑暴深黃則迎接美國,請美國人來幫手統治,趕走中國人
不知所謂  塔利班原則問題都吾豬!塔利班追隨 宗教理想! 而美國是伊斯蘭教的入侵者! 塔利班係對抗霸權外族入侵!  香港比咩人入侵呀? 塔利班係伊斯蘭教係英雄! 香港班白痴黃屍係叛國出賣族人利益架漢奸  點比?

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-8-18 08:07 AM 發表
塔利班係趕走外來侵略者,受本地人民歡迎。

黃狗曱甴係勾結外國勢力企圖奪權, 受香港市民唾棄。
正是, 樓主的比較不正確

塔利班本來就是阿富汗政府
香港黃絲黑暴只是一群冇腦的烏合之眾,包頭矇臉怕死,卑鄙無恥的鼠輩,豈能與塔利斑相比?

香港黃絲黑暴是等同ISIS(伊斯蘭國)的恐怖份子

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-10-12 01:07 PM 發表

不知所謂  塔利班原則問題都吾豬!塔利班追隨 宗教理想! 而美國是伊斯蘭教的入侵者! 塔利班係對抗霸權外族入侵!  香港比咩人入侵呀? 塔利班係伊斯蘭教係英雄! 香港班白痴黃屍係叛國出賣族人利益架漢奸  點比?
唔好班啦...佢地濫用伊斯蘭教教條就真....英雄?用支槍指住你叫你講"英雄"呀?

同埋佢地分支響巴基斯坦殺我地中國人呀...仲乜要當佢英雄呀.......

同埋佢地未放棄東伊運,東伊運支持黑暴港獨友你又知唔知?

你咁喜歡塔利班...不妨親自過去住一頭半個月感受下"英雄統治"好唔好?

引用:
原帖由 bwk0317 於 2021-10-13 01:28 AM 發表
塔利班本來就是阿富汗政府
香港黃絲黑暴只是一群冇腦的烏合之眾,包頭矇臉怕死,卑鄙無恥的鼠輩,豈能與塔利斑相比?

香港黃絲黑暴是等同ISIS(伊斯蘭國)的恐怖份子
塔利班殺中國人你又知唔知?

https://news.now.com/home/international/player?newsId=27006
"巴基斯坦塔利班組織承認,日前殺死一名中國女子,指要報復中國當局在新疆殺害穆斯林。"

你會話"阿塔同巴塔唔同"....哇...咁快幫佢地割蓆?人地都無講過呢句話喎.......

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-10-13 04:41 AM 發表

唔好班啦...佢地濫用伊斯蘭教教條就真....英雄?用支槍指住你叫你講"英雄"呀?

同埋佢地分支響巴基斯坦殺我地中國人呀...仲乜要當佢英雄呀.......

同埋佢地未放棄東伊運,東伊運支持黑暴港獨友你又知唔知?

你咁喜歡塔利班...不妨親自過去住一頭半個月感受下"英雄統治"好唔好?
你咁支持美國武力入侵他國 你又吾去被侵略地區生活? 巴基斯坦塔利班同啊富汗塔利班 吾同力量  你吾知架? 如果塔利班政權用支槍指住人做英雄  7萬 點同30萬啊奸士兵打? 在美國入侵20年點生存?

黃絲真的深信民主是全世界和平的救世政制,而西化是人類唯一出路,歐洲白人是所有人種的領導者,其他一切皆黑暗。

睇新聞唔好從單一角度,某程度上塔利班係復國者,如果一個組織無當地人民支持根本支撐唔到咁多年

引用:
原帖由 太子沉睡的巨龍 於 2021-8-17 12:04 發表
其實,香港的黑暴深黃,都幾似塔利班

共通點如下:
1:以暴力解決問題
2:認為現今政府腐敗,要推倒政檯
3:覺得自己才是正義、是世界的中心
4:想趕走現在的總統和特首
5:自己人,選一個代表出來,做新總統和特首

唯一的分別:
塔利班仇美國,要趕走美軍,自己掌政
但黑暴深黃則迎接美國,請美國人來幫手統治,趕走中國人
塔利班高檔好多

鍵盤翻頁