• 瀏覽: 6,244
  • 回覆: 133
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-6-15 07:50 PM 移動
好行唔送,以後唔好返黎就岩

熱賣及精選
引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-6-13 17:40 發表

話你蠢又嬲!英國樓價關乜事!
如大量移民,香港樓自然需求少,供應多,樓價自然跌!但現實唔係!即最初假設大量移民係錯!
通常蠢人都自以為聰明,鐘意話人蠢。

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-6-13 16:18 發表

香港主要靠地產稅,但今次好多人移民都唔肯賣樓,令樓價居高不下,冇得執平貨
當有著數時,例如政府賣iBond,等如派錢,遠在海外的KOL都會用仍保留的香港銀行戶口參與投資短炒
移民潮先正式開始一兩個月,個個就講到移民潮已經完左咁,急著下定論,但根本時間軸都未搞清楚。

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
低端人口清除咗,香港再注入高端階層人士,利多於弊。

http://hk.myblog.yahoo.com/peterwong827
引用:
原帖由 onnam 於 2021-6-11 11:57 AM 發表

踏入6月,季陶認識不少專業人士及公營機構工作朋友,每周均忙於出席大大小小餞別飯局,正如之前所說,不少有意移民港人均趕於7、8月起行,方便子女9月到外國開學。有專業人士更相信,即使過了9月,也不代表離港潮告一段落,他認識不少人想等待外國疫情進一步緩和、航空交通及通關恢復後才起行...

https://hk.appledaily.com/resizer/rgc6bvT-BOJBcQFUQ2J6lwX7-J8=/1000x562/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/37WQY6MFMZGT5ILHYVTD4HXKK4.jpg
等通關? 佢地移民返大陸咩??
黃屍要走,衣加都可以走啦

中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
好消息不斷,希望樓價能大降

真係唔好搞到我咁開心啦,咁多曱甴話走,連埋毒果老闆坐終身,香港真係喜事重重

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-6-13 14:14 發表

(我就打左科興2針過晒14日, 但你又移民左未?...反中的廢物)

我無話藍人唔怕, 所以大家咪留晒係最安全既香港囉...

"港人等通關 移民潮料年底再掀高峯" 咪呃9D 無腦白痴囉...

自己都仲係香港上香討, 講移民? 邊有說服力...
又係你條廢物

引用:
原帖由 markodick 於 2021-6-15 03:49 PM 發表

又係你條廢物
(又係d講野無pt 既反中白痴...

我無話藍人唔怕, 所以大家咪留晒係最安全既香港囉...

"港人等通關 移民潮料年底再掀高峯" 咪呃9D 無腦白痴囉...

我就打左科興2針過晒14日, 但你又移民左未...? 仲掛住係香港上香討...反中的廢物...

移民要等通關,有錢一早走左去英國,仲唔走等咩呢

唔打疫苗,移左民都出唔到街啦

不要美金,只愛黃金 !!
好囉,送走瘟神香港有救

歐美失業率攀升,過到去搶人飯碗,實同你死過

是但啦!最緊要自己happy

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]