• 瀏覽: 1,036
  • 回覆: 14
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-19 12:10 PM 發表
本來,年年都買全年保險,因為就算唔返大陸,都去四、五次日韓泰台!

而返大陸,唔買保險,有咩事,暈咗,交唔到押金,就有得救,都變無得救!
所以一定會買,仲要袋住張救命咭,唔好俾大陸醫院當係大陸人,入院前要交押金!

但宜家不用買了!保險 agent 做少好多功夫!
唔L怪之得,武漢會爆發肺炎,原來你之前成日返大陸,唔怪得香港之前19病毒成日清零唔到,係你 陀衰家 ,唔怪得英國會大爆發19病毒,原來你移咗民英國,你個死瘟神,去到邊衰到邊,你個瘟神累L死幾多人,你一離開香港,香港0確診28日,你根本就係 陀衰家,今日台灣19大爆發,唔通你去咗台灣,你個瘟神,千祈咪返香港住,死都死遠D, 保佑你 客死異鄉

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-21 01:13 PM 發表

我無去過印度、印尼、巴西喎!但印度勁爆喎!
即係你個瘟神有去台灣啦。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-21 02:51 PM 發表

至少有八年,無去過台灣!
你去過都係一個 咀咒,本應台灣無事,你個心成日咒澳門深圳中國 ,結果報應在全世界民主國家,你越係想呢D國家死,偏偏就係呢D國家城市唔洗死,就係多得你隻瘟神。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-21 03:54 PM 發表

我咒你,咁你死得未?
乜叫烏鴉口,乜叫瘟神,你都未知,瘟神對邊個好,邊個就會 腸穿肚爛仆街死全家,但掉轉就變成對家會有小確幸,你出貼成日咒香港,偏偏香港就連續成個月無人確診,香港變成大確幸,香港同我多謝你嘅咀咒,多L謝你唔該哂。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-21 05:12 PM 發表

我邊一個貼咒香港?搵返來睇吓!
大把,香港疫情好嚴重,香港疫情好危險,但係英國大爆發嘅同時,你又唔講,香港人冇乜人打疫苗嘅情況下,連續28日0確診,相反英國第一個國家打疫苗,有七成人已經打咗疫苗之下,今日仍然有千幾二千人確診,而今天英國點解可以控制到疫情,最主要就係除咗疫苗嘅關係,而最重要就係用咗中共嘅方法,封區封城限 聚呢D英國人睇唔起冇人權嘅方法,英國 兜咗個大圈,到最後都要用佢地最睇唔起嘅方法,不過已經累死好多人,同時香港政府一樣,用埋 半推半就半自由半桶水嘅方法,一狠起上來,咪即刻清0囉,台灣又係用之前香港嘅方法,落地 戴錶帶,返屋企隔離14日,又係自已搭車,全L部一樣,就算今日台灣大爆發,睇翻佢 防疫措施,吊佢老味,台灣版 安心出行, 限制令,封區封城,強迫公務員打疫苗,全L部同香港一L樣,我地 抄阿爺,台灣抄我地,台灣防疫既憂等生,只係抄習大

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-21 06:11 PM 發表

我出嘅咩? Link 都無條!
你自己睇翻自己D帖先啦瘟神,全世界包括台灣,都係抄習大大防疫方法先有用,好似印度咁 求神問卜食屎飲尿,爆到西囗西面,英國首尚不知不覺用哂中國方法,之前又話冇人權,民主台灣又要強迫 醫護人員打針,又話冇得唔打, 民主喎笑L死人,之前中國同香港用,又話冇自由人權,班黃 醫護人員,又話政府 強迫人打針, 安心出行
黃絲又話 特務007上身唔可以比人知身份,第二D人權國家唔會咁做,見到香港同內地嘅成功,台灣同英國咪 靜靜雞西囗西面用呢D方法,不過英國同台灣累死哂D人先用,有本事咪唔好柒用囉,民主大國 真係笑到眼淚水標,連D國民都 零舍 蠢個人。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-21 01:19 PM 發表
大陸的醫療真係好,只要有錢,就有得救!
係窮人慘之嘛!
所以,就係叫你哋唔好做窮人!
如果自己已經好窮,就唔好生仔,窮人生仔只會製造更多窮人!
應該做有錢人,俾錢去享受醫療!

個D民主國家醫療真心差!有乜理由有錢人同窮人都係用同一醫療系統服務?

有錢人身嬌肉貴,應該有更尊貴待遇!
你真係好晤了解外國醫病係點wo....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]