• 瀏覽: 24,404
  • 回覆: 475
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-5-5 05:11 PM 發表

檢視的結果是:不能讓外傭免費打針,要每劑收兩千元,而且每次檢測收五百。
cannot agree more,香港現在每天為輸入病毒的人提供免費醫療,on9 到極點,叫佢派錢話無錢

熱賣及精選
引用:
原帖由 比錢 於 2021-5-5 02:45 PM 發表

吾打針米出法例禁止外傭聚集! 捉倒罰5千,冇$罰就不續簽証!
即罰5萬,無錢立即趕出境

引用:
原帖由 香港奶茶飄飄 於 2021-5-5 01:17 PM 發表

香港中產
請外傭變成請病毒到香港
香港那班殘癈富中產,害死全香港的人

引用:
原帖由 kobe36 於 2021-5-5 11:24 AM 發表

https://www.hk01.com/即時國際/514506/港人之痛-2010年馬尼拉人質事件-8人命喪菲律賓-道歉遲了8年

死菲律賓狗一世都欠香港人
希望亡者安息,但香港人爭氣啲啦,竟然比賓佬威脅!無工人用 是不會死的

引用:
原帖由 kobe36 於 2021-5-5 11:22 AM 發表

個癲婆只會恰港鳩人,比條死賓佬凶兩凶就淆晒底,死臭雞賓妹死臭雞印妹吾黎香港就天下太平一定可以清零
完全同意!!!

引用:
原帖由 kapan609 於 2021-5-5 07:31 AM 發表

外傭全部停,引入國産保姆,又能做一手好菜,又能和老人溝通,吾撚係歧視大陸人呀?!
完全讃成!!!

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2021-5-5 01:43 PM 發表

疫苗計劃開始左兩個月已經成百萬人打左,每日成萬打,咁都算少?都仲未計小朋友同長期病患冇打
你班暴徒依家吹雞吹到一萬人出來先講啦
除咗小朋友個個都打
都係得嗰一百萬人打
你唔係話畀我聽500十1裏面,
除咗打左疫苗一百萬人,之後全部都係小朋友老人家,你咪玩呀,
政府吹咗雞好耐啦,係你班撐政府嘅廢柴唔出嚟打咋嘛仲冇乜好講呢,你講咁耐都唔怕人哋笑你嘅

今次林鄭大獲了。

引用:
原帖由 Parkwood 於 2021-5-5 02:17 PM 發表

你咪就係講出個重點囉
歧乜L野現啫?
根本就係以職業為界
咁佢地個職業又同本地人最close
咁針對佢地嚟定政策有冇問題?

由頭到尾係菲律賓班官伸個死人柒頭出嚟認投
起度嘈嘈嘈,都唔知嘈乜L
不過林鄭條廢物嚇兩嚇又要縮果下先on9
外國領事館一早就見到外庸就係香港人既死穴,每當就好既時候就會爆一下,當然會不停干預你地黃種政策唔會比你地清走張好俾啦!
連車公都叫你地做野要決斷喲啦,唔好婆婆媽媽成日放彈功,最後只會萬劫不復不進即退西毒敵人又有大把俾同你玩嚕!

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-5-4 11:32 PM 發表

港府早前要求外傭續約或新簽合約時,需強制接種新冠疫苗,引起反彈,菲律賓外長洛欽更質疑有歧視成份。特首林鄭月娥今日(4日)表示,已經要求勞工

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210504/466358012269826048752068.jpeg/ymx86qIxMitQiV608ErjAXNM3CM_7iJ21PZsgtT2bII

港府早前要 ...
林鄭件垃圾
要硬時就軟 要軟時就硬
快下台比個有牙力既上台啦

見利開眼 見害失明 法治香港 律師無敵
民主霸權 市民難敵 記協女士 可恥公敵
公民賣港 不餘遺力 只要民主 不要民生
香港未日 指日可見
請賓賓果班有少少事就投訴既中產,咪唔好叫d賓賓打針檢測囉,到時傳到全家都中晒招就係自己攞嚟,宜家連個BB都中咗招😩😩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]