• 瀏覽: 2,344
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-2-23 09:10 PM 發表
118億咁小點夠呀!
錢少就造一艘小航母囉🤭

引用:
原帖由 奶少 於 2021-2-23 07:15 PM 發表
佢整黎有乜用 國土豆腐潤咁大
用嚟吊久日笨仔

引用:
原帖由 GP03SE 於 2021-2-24 12:44 PM 發表
韓國目標其實係日本,這是韓國近代歷史對韓國人嘅深遠影響,每樣東西都要超越日本。至於中國,他們一般人就是看不起或是心裡想中國比不上他們,當然這就像其他國家一樣,不了解加上政府和傳媒的多年有意配合國策的愚民使然。
韓國佬而家對中國嘅心態應該改變咗,掉返轉應該覺得自己比唔上亦追唔上中國了。睇GDP數字和貿易總額就知道……
韓國而家只有足球和個人平均生產總值叻過中國,其他都落後中國

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-2-24 03:06 PM 發表

韓國佬而家對中國嘅心態應該改變咗,掉返轉應該覺得自己比唔上亦追唔上中國了。睇GDP數字和貿易總額就知道……
韓國而家只有足球和個人平均生產總值叻過中國,其他都落後中國
韓國人自大是非一般的,到現在還是崇拜美國,憎惡日本,對中國就算知你實力有多強,一般人也不願承認你利害。

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-2-24 01:51 PM 發表

韓國領土咁細,做航母有冇用?
有咩事可以載人走先。

可以考慮一下外判比中國造, 又快又好又慳錢

引用:
原帖由 GP03SE 於 2021-2-24 03:51 PM 發表

韓國人自大是非一般的,到現在還是崇拜美國,憎惡日本,對中國就算知你實力有多強,一般人也不願承認你利害。
只係一般韓國人。未去過中國又長期被韓國傳媒洗腦,以為中國仲係40年前貧窮落後
但有學識嘅韓國人和國家領導層知道中韓之間嘅差距

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-2-24 04:00 PM 發表

有咩事可以載人走先。
要走佬梗係坐飛機最快

光有錢也唔行啊,得考慮自身綜合國力,就算美國支援佢,就維修保養嘅花費佢都承受唔起,單一航母也冇戰鬥力,必須配合戰艦,佢哋可以咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]