• 瀏覽: 7,291
  • 回覆: 55
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 貓男 於 2021-3-1 12:01 PM 發表

人地9點開始,你11點先排,死梗啦。
其實你8:30上佢嗰網,佢就會同你自動排隊,
我都係8:50先排等咗15分鐘(9:10)就入到去。
我九點排
搞左幾個鐘
係咁話申請失敗
之後先知道老人家身份證原來冇出生月日要填不適用
之後再排已經唔得

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-28 11:17 PM 發表

哈哈,
本來預約係6PM打針, 我提早去到, 在5:30PM打咗針, 之後去觀察區坐半粒鐘, 身體正常, 在等候期間買第10場馬, 買雷神的[銀馳], 買一千蚊獨贏, 贏咗950蚊, 真係天佑善人. 坐到6PM就走得, 仲有包口罩送.  
下次第二針係3月28日, 又係星期日, very good.

你都算係第一批!唔容易排到

引用:
原帖由 疫症假球救經濟 於 2021-3-1 12:03 發表

我九點排
搞左幾個鐘
係咁話申請失敗
之後先知道老人家身份證原來冇出生月日要填不適用
之後再排已經唔得
我有朋友都係9點後先排,都要搞到差不多11點。
手機排好似係慢啲(可能係多人排),
我用desktop嘅chrome排,同用desktop嘅Edge排差不多(前後差1分鐘),
不過Edge有bug,排完一round再register第二個人會hang版面。

搞左勁耐終於全家成功預約

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-3-1 12:16 PM 發表

你都算係第一批!唔容易排到
黃畜學乜嘢人打國產疫苗?

引用:
原帖由 疫症假球救經濟 於 2021-3-1 13:51 發表

我寧何佢打咗幫幫手唔好播毒。
香港人受夠了。

今日科興又開始登記, 登記人數又爆燈. 相信很快又滿額.
星期三開始登記mRNA疫苗, 好似都係優先組別先登記, 但呢隻疫苗好似係老人殺手, 在外國打死千幾友, 西人有宗教信仰, 都抱著 In God we trust 的態度打疫苗, 打死就 rest in peace 去侍奉上帝, 中國人天生珍惜生命, 覺得有今生冇來世, 所以中國人的行為修養都係中庸之道, 不會強出頭做出頭鳥, 因為中國人害怕行先死先, 所以在外國有很多個人英雄主義的冒險活動, 但在中國卻是很少人做.
所以我預測mRNA的登記, 一定唔會好似科興一樣咁爆燈.   

引用:
原帖由 疫症假球救經濟 於 2021-3-1 01:51 PM 發表

放心,把呢隻好多國家都唔比入

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-2-23 06:40 PM 發表
我想黐阿媽但約唔到,唯有等下次,話唔定等等下有國藥揀都話唔定。
老人與 體弱的千萬要避開  輝瑞
對老年人 藥效太猛
致死率 太高

阿斯利康對老年人卻就高達9成多無效
歐洲好幾國 都停止施打了

到2月14日 ,單單是在美國  因為接種 就已經 死亡1170 多人
造成永久殘疾 300多人了

引用:
原帖由 choi-hung 於 2021-2-24 03:26 AM 發表
我自己昨晚準時12點嘗試登入,結果大概到12點半才成功入到網頁,用媽媽的名,打算帶我和未成年的第三代參加,豈料陪同者原來有18嵗夠稱的限制,換上自己的另一半,此時已經想去的政府診所由有位變到無位,要去社區注射中心。

這次看到政府又是做事未夠周詳,hang嘥證明無周詳計劃。

anyway,爲何搶先去book(終於訂了周五早上8點半3位,也許有機會上電視,哈哈),最主要我希望保護自己,然後 ...
施打後還是要做好防護
第二針施打完半個月保護效力才完全發揮

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-1 07:57 PM 發表
今日科興又開始登記, 登記人數又爆燈. 相信很快又滿額.
星期三開始登記mRNA疫苗, 好似都係優先組別先登記, 但呢隻疫苗好似係老人殺手, 在外國打死千幾友, 西人有宗教信仰, 都抱著 In God we trust 的態度打疫苗, 打死就 rest in peace 去侍奉上帝, 中國人天生珍惜生命, 覺得有今生冇來世, 所以中國人的行為修養都係中庸之道, 不會強出頭做出頭鳥, 因為中國人 ...
不要低估 HK 的 YC 數量

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]