• 瀏覽: 5,598
  • 回覆: 55
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 貓男 於 2021-3-1 12:01 PM 發表

人地9點開始,你11點先排,死梗啦。
其實你8:30上佢嗰網,佢就會同你自動排隊,
我都係8:50先排等咗15分鐘(9:10)就入到去。
我九點排
搞左幾個鐘
係咁話申請失敗
之後先知道老人家身份證原來冇出生月日要填不適用
之後再排已經唔得

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-28 11:17 PM 發表

哈哈,
本來預約係6PM打針, 我提早去到, 在5:30PM打咗針, 之後去觀察區坐半粒鐘, 身體正常, 在等候期間買第10場馬, 買雷神的[銀馳], 買一千蚊獨贏, 贏咗950蚊, 真係天佑善人. 坐到6PM就走得, 仲有包口罩送.  
下次第二針係3月28日, 又係星期日, very good.

你都算係第一批!唔容易排到

引用:
原帖由 疫症假球救經濟 於 2021-3-1 12:03 發表

我九點排
搞左幾個鐘
係咁話申請失敗
之後先知道老人家身份證原來冇出生月日要填不適用
之後再排已經唔得
我有朋友都係9點後先排,都要搞到差不多11點。
手機排好似係慢啲(可能係多人排),
我用desktop嘅chrome排,同用desktop嘅Edge排差不多(前後差1分鐘),
不過Edge有bug,排完一round再register第二個人會hang版面。

☑花生
☑凳仔
☐睇戲

回覆 引用 TOP

搞左勁耐終於全家成功預約

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-3-1 12:16 PM 發表

你都算係第一批!唔容易排到
黃畜學乜嘢人打國產疫苗?

引用:
原帖由 疫症假球救經濟 於 2021-3-1 13:51 發表

我寧何佢打咗幫幫手唔好播毒。
香港人受夠了。

☑花生
☑凳仔
☐睇戲

回覆 引用 TOP

今日科興又開始登記, 登記人數又爆燈. 相信很快又滿額.
星期三開始登記mRNA疫苗, 好似都係優先組別先登記, 但呢隻疫苗好似係老人殺手, 在外國打死千幾友, 西人有宗教信仰, 都抱著 In God we trust 的態度打疫苗, 打死就 rest in peace 去侍奉上帝, 中國人天生珍惜生命, 覺得有今生冇來世, 所以中國人的行為修養都係中庸之道, 不會強出頭做出頭鳥, 因為中國人害怕行先死先, 所以在外國有很多個人英雄主義的冒險活動, 但在中國卻是很少人做.
所以我預測mRNA的登記, 一定唔會好似科興一樣咁爆燈.   

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风
引用:
原帖由 疫症假球救經濟 於 2021-3-1 01:51 PM 發表

放心,把呢隻好多國家都唔比入

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-2-23 06:40 PM 發表

我想黐阿媽但約唔到,唯有等下次,話唔定等等下有國藥揀都話唔定。
老人與 體弱的千萬要避開  輝瑞
對老年人 藥效太猛
致死率 太高

阿斯利康對老年人卻就高達9成多無效
歐洲好幾國 都停止施打了

到2月14日 ,單單是在美國  因為接種 就已經 死亡1170 多人
造成永久殘疾 300多人了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 choi-hung 於 2021-2-24 03:26 AM 發表

我自己昨晚準時12點嘗試登入,結果大概到12點半才成功入到網頁,用媽媽的名,打算帶我和未成年的第三代參加,豈料陪同者原來有18嵗夠稱的限制,換上自己的另一半,此時已經想去的政府診所由有位變到無位,要去社區注射中心。

這次看到政府又是做事未夠周詳,hang嘥證明無周詳計劃。

anyway,爲何搶先去book(終於訂了周五早上8點半3位,也許有機會上電視,哈哈),最主要我希望保護自己,然後 ...
施打後還是要做好防護
第二針施打完半個月保護效力才完全發揮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-1 07:57 PM 發表

今日科興又開始登記, 登記人數又爆燈. 相信很快又滿額.
星期三開始登記mRNA疫苗, 好似都係優先組別先登記, 但呢隻疫苗好似係老人殺手, 在外國打死千幾友, 西人有宗教信仰, 都抱著 In God we trust 的態度打疫苗, 打死就 rest in peace 去侍奉上帝, 中國人天生珍惜生命, 覺得有今生冇來世, 所以中國人的行為修養都係中庸之道, 不會強出頭做出頭鳥, 因為中國人 ...
不要低估 HK 的 YC 數量

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]