• 瀏覽: 20,743
  • 回覆: 176
本主題由 Will-Jai 於 2021-2-20 08:55 PM 移動
我藍到黑,都想移民。香港教師學生太廢太政治,政府又無能搞好

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 11:35 AM 發表

同呢位同事都好好傾,因為立場都相似...
佢3X左右,有2個小朋友,都未返幼稚園...
佢做IT manager 月薪我諗4萬以上?
佢老婆HR manager 唔同公司,但都好似好高人工既

跟住佢呢排話想為左小朋友,想移民去加拿大...
佢話中國同香港既教育都太政治,想小朋友唔好政治行先
係香港就怕又革命又咩就唔好啦
中國既教育就太多愛國 ...
人各有志由得企吧啦!

回覆 引用 TOP

曱甴死全家😁

回覆 引用 TOP

可以點勸公司個黃同事唔好再留在中國香港?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 02:39 PM 發表

加拿大好悶的
我都係希望佢開心
去温哥華,有小香港之稱,我有同學岩岩搞,50萬加紙,一年搞掂,子女即時免費讀書,ok的

回覆 引用 TOP

黃教畜害人不淺🤬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-2-24 12:25 PM 發表

一語驚醒夢中人, 叫佢去澳門咪得囉, 第時通返關仲可以兩邊走添
哈哈!又係窩

回覆 引用 TOP

人地要走或要留,都係命數,你放開d啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 11:35 AM 發表

同呢位同事都好好傾,因為立場都相似...
佢3X左右,有2個小朋友,都未返幼稚園...
佢做IT manager 月薪我諗4萬以上?
佢老婆HR manager 唔同公司,但都好似好高人工既

跟住佢呢排話想為左小朋友,想移民去加拿大...
佢話中國同香港既教育都太政治,想小朋友唔好政治行先
係香港就怕又革命又咩就唔好啦
中國既教育就太多愛國 ...
你勸下自己唔好做曱甴先啦

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 黑色勇士 於 2021-2-25 08:23 AM 發表

我藍到黑,都想移民。香港教師學生太廢太政治,政府又無能搞好
返大灣區/澳門吧
處處機遇,遲早超越香港

回覆 引用 TOP

要國民接受愛國教育係好合理,佢要仔女去外國接受愛別國的教育,咪有得人,好壞都自己受返

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]