• 瀏覽: 351,997
  • 回覆: 5,260
  • 追帖: 195
引用:
原帖由 frmrom 於 2021-3-8 11:52 AM 發表

條鎖鏈更突出佢野性及叛逆的一面
重金屬男孩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommy414 於 2021-3-8 08:56 AM 發表

佢心繫香港嘅情感令本人十分感動🤧
===============================
他最擔心的是若自己入面受刑,香港人全部移民,放棄這個地方。
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20210308/s00002/1615140616451
記者係咪漏咗個《黃》字
我係香港人從未諗過移民

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2021-3-8 11:56 AM 發表

好心CIA專業d啦
後面爆佢頭,但示者係正對住警察
點子彈點轉彎架
爆眼女一樣,角度不是警察前方。不過這事件應該巧合被自己人打爆眼,就順勢煲大了。

回覆 引用 TOP

今日在官涌打完針,借這個機會幫官涌疫苗中心的醫護及工作人員說句話;他們很有禮貌有耐性,而且解釋得好詳細,打針不痛(比捐血的痛楚更輕)。值得一提,官涌疫苗中心在6樓,而該層是沒有洗手間開放,在排隊乘電梯前,職員在地面已提醒可以先使用地面的洗手間,因為打完針等待的半小時的時候,不能自行離開。(隱約聽到那半小時要往洗手間的話,因安全考慮,職員會陪同往洗手間)

附件

kuanchung.jpg(52.22 KB)

2021-3-8 12:37 PM

風來疏竹,風過而竹不留聲,
雁度寒潭,雁去而潭不留影;
故君子事來而心始現,事去而心隨空。
引用:
原帖由 Vmc01354 於 2021-3-8 11:56 AM 發表

好心CIA專業d啦
後面爆佢頭,但示者係正對住警察
點子彈點轉彎架
同香港一樣
都係話警方既報告係假既
總之唔信科學
只信自己信既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 geometric 於 2021-3-8 12:37 PM 發表

今日在官涌打完針,借這個機會幫官涌疫苗中心的醫護及工作人員說句話;他們很有禮貌有耐性,而且解釋得好詳細,打針不痛(比捐血的痛楚更輕)。值得一提,官涌疫苗中心在6樓,而該層是沒有洗手間開放,在排隊乘電梯前,職員在地面已提醒可以先使用地面的洗手間,因為打完針等待的半小時的時候,不能自行離開。(隱約聽到那半小時要往洗手間的話,因安全考慮,職員會陪同往洗手間)
打針前職員會唔會有啲基本評估,例如問下有冇高血壓心臟病等等長期病患?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 geometric 於 2021-3-8 12:37 PM 發表

其實出現副作用既都係有長期病患
只係咁啱多數出現係官涌
醫護就算係黃都好
點都會有職業良心
唔會攞人命較飛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-3-8 10:42 AM 發表

真巧合,兵荒馬亂,卻很多鏡頭大特寫是對準那個華裔少女,正面、側面也有,剛剛好又無戴口罩。被選中,造就「劇本」發生?
還有,原來緬甸,那麼多人懂英文,到處是英文抗議標語,還要是電腦字彩印出來,看來緬甸很先進
講得真好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-8 12:29 PM 發表

福原愛真係由天堂跌落地獄
以家又話係個男人跣小愛
自家爆料俾雜誌
我成日覺得婚姻有問題
唔係應該閂埋房門兩個人傾掂佢
點解要攪得咁核突
台灣多騙子。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-3-8 10:21 AM 發表

口口聲聲話要私隱權,卻又千方百計去挖人私隱,大條道理話係公衆要有知情權。
而加係處於兩難,身體差的人,可能更容易受病毒感染,但注射疫苗又有風險。
專家只能說打好過唔打。
雖然話香港人好長命,但有長期病患都唔少,三高就多的是,真係要好好注視番自己健康。
報紙黃派邏輯,有利就公眾知情權,無利就私隱權。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-8 12:23 PM 發表

自從老細請食東海堂間接表態後
我個黃上司都好少踩中國
但今朝無端端同我哋講打中國疫苗有20幾人有不良反應
外國好似唔見有打歐美疫苗既人有事
我即刻話南韓唔係打阿斯利康死幾個咩
日本有無病既女人打輝瑞死咗
世界各地都有打歐美疫苗既死亡個案
點會話打歐美疫苗無事
佢即刻話佢做醫生個仔話國產疫苗唔可靠
佢係我上司
唔想臨退休被人炒
好想發火都忍住去廁所冷靜冷靜