• 瀏覽: 3,023
  • 回覆: 29
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-1-11 11:38 AM 發表
今時今日中國做乜都得啦
係合法既事去到邊都可以做

個d 炸帝扮合法 ,個d 叫做....呀.違法達義,去到邊最後都比人悉穿,咪點做都唔得囉

引用:
原帖由 Hung196108 於 2021-1-11 10:50 AM 發表

先決條件是美國要和中共斷交。
尾國又唔制呢

其實封鎖台灣好容易,水雷潛艇航母……難就難再中國唔願開第一槍,偏偏美日又想逼中國開😞
台灣…點講都叫同文同宗,唔同關島夏威夷果d外地,真係逼得太緊就"東風快遞"

美國人唔會為台灣個爛島出兵,一場打唔贏的戰爭,又點解要打

用無人機已經簡單做到封鎖台海。

不過中國只會用斬首戰術,封鎖台海只係呆灣自己幻想。

東風26 21 17 等的出現 中國已有能力封鎖周邊4000公里的海上貿易  理論已具備封鎖印度及日本中大型艦船的出海能力

引用:
原帖由 風鬥士31 於 2021-1-11 06:40 PM 發表
東風26 21 17 等的出現 中國已有能力封鎖周邊4000公里的海上貿易  理論已具備封鎖印度及日本中大型艦船的出海能力
中國當然有這種能力, 不過DF系列都係留番去招呼尾國,唔會敢快揭底牌。

用無人機已經足夠了。

引用:
原帖由 imad 於 2021-1-11 03:12 PM 發表

係合法既事去到邊都可以做

個d 炸帝扮合法 ,個d 叫做....呀.違法達義,去到邊最後都比人悉穿,咪點做都唔得囉
係就好了!

引用:
原帖由 建國川 於 2021-1-11 05:51 PM 發表
美國人唔會為台灣個爛島出兵,一場打唔贏的戰爭,又點解要打
美國唔想打 但佢flirt 你條女呢

就像有個男人約你條女去街,同你講佢唔會同佢上床,唔會搶9左你 ,但成日搵佢談心事

你話打唔打7佢?

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-1-11 11:32 PM 發表

係就好了!
所以你明35+1 初選 可能違國安法 就是咁原因

不過有你地作文團隊咪扮初選 , 好無辜囉

引用:
原帖由 imad 於 2021-1-11 03:06 AM 發表

如果美國提議同台灣建交,由9up 至派官去傾 未正式建交做 , 可能係咁玩大陸

咁你話打定唔打好?
大陸只負責打台灣
美國想干預就打佢航母。

美國航母幾勁都好,海上都係輕型戰機
大陸係陸基型戰機, 你航母敢埋黎咩? 比你黎夠6架航母,中國沿岸上百個陸基機場。 美國話支持台灣根本得啖笑

引用:
原帖由 畢耀民 於 2021-1-11 05:47 PM 發表
其實封鎖台灣好容易,水雷潛艇航母……難就難再中國唔願開第一槍,偏偏美日又想逼中國開😞
台灣…點講都叫同文同宗,唔同關島夏威夷果d外地,真係逼得太緊就"東風快遞"
美日根本玩唔起台海
係中國戰略太保守比美國睇穿,拿來做籌碼
無左台灣,美國在西亞得番日本咋。

引用:
原帖由 多啦愛 於 2021-1-11 06:53 PM 發表

中國當然有這種能力, 不過DF系列都係留番去招呼尾國,唔會敢快揭底牌。

用無人機已經足夠了。
根本唔駛出導彈
大陸沿岸上百陸基型機場,起降所有重型戰機
美軍航母戰機邊夠大陸打

引用:
原帖由 imad 於 2021-1-11 03:06 AM 發表

如果美國提議同台灣建交,由9up 至派官去傾 未正式建交做 , 可能係咁玩大陸

咁你話打定唔打好?
拜登唔同傻特,呢啲事唔會發生,何況連肥特到宜家都未敢正式建交。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]