• 瀏覽: 4,998
  • 回覆: 39
+13
引用:
原帖由 suzume 於 2020-11-19 08:45 AM 發表

睇日本漫畫太多⋯⋯
對唔住,我近十年都無睇過日本漫畫,但好明顯,日本漫畫中的很多概念就是日本人對這個世界的真實想法,而我只不過是明白他們的想法而已。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-11-19 03:40 PM 發表

對唔住,我近十年都無睇過日本漫畫,但好明顯,日本漫畫中的很多概念就是日本人對這個世界的真實想法,而我只不過是明白他們的想法而已。
你都啱嘅
正正日本人唔想麻煩人又好憎人麻煩自己
所以好扭曲
部分人啦

引用:
原帖由 suzume 於 2020-11-19 03:58 PM 發表

你都啱嘅
正正日本人唔想麻煩人又好憎人麻煩自己
所以好扭曲
部分人啦
絕對不是扭曲,這才是正路,亦是為何日本能成為發達國家的根本原因,因為他們有改造世界、改造自身的能力。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-11-19 04:21 PM 發表

絕對不是扭曲,這才是正路,亦是為何日本能成為發達國家的根本原因,因為他們有改造世界、改造自身的能力。
睇下佢地既新聞
你會明我講咩

引用:
原帖由 skylark 於 2020-11-18 10:01 PM 發表
當年聼人話日本仔過馬路好守規矩, 去銀座見行人指示燈紅色就企喺度等, 點知身邊的日本人見冇車一齊沖過馬路, 得我一個企路邊等轉燈。
尼十幾年來,背後是有國家(美國)有目的地抺黑中國,洗白日本/韓國目的都是用來抺黑中國及中國人

引用:
原帖由 suzume 於 2020-11-19 08:43 AM 發表
日本早年又唔係未試過
健忘係人類天性

早排話大陸某泳池塞爆人
其實係日本地方
疫情其間韓國,台灣,日本香港既景點都系周街垃圾,E+無得再屈中國人

引用:
原帖由 suzume 於 2020-11-19 04:37 PM 發表

睇下佢地既新聞
你會明我講咩
唔好同我講新聞,低層的日本賤民其實同第三世界無分別,完全喺一班未開竅嘅人口。佢地啲智障嘢我睇到厭。

你要睇高層果班日本人點玩。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-11-19 06:01 PM 發表

唔好同我講新聞,低層的日本賤民其實同第三世界無分別,完全喺一班未開竅嘅人口。佢地啲智障嘢我睇到厭。

你要睇高層果班日本人點玩。
有病真係好需要見下醫生

引用:
原帖由 suzume 於 2020-11-19 06:12 PM 發表

有病真係好需要見下醫生
你可以當我有病,但最後仆街果個只會喺你,而唔會喺我。因為你地唔明白場遊戲點玩,你地幾時仆街喺睇我幾時保你地唔住,我地一放棄你,你嘅生活會慘過地底泥。不過呢様嘢你唔會明,如果你明就坐左我嘅位置,我就可以去放大假。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-11-19 06:46 PM 發表

你可以當我有病,但最後仆街果個只會喺你,而唔會喺我。因為你地唔明白場遊戲點玩,你地幾時仆街喺睇我幾時保你地唔住,我地一放棄你,你嘅生活會慘過地底泥。不過呢様嘢你唔會明,如果你明就坐左我嘅位置,我就可以去放大假。
要唔要介紹顧修全比你?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]