• 瀏覽: 2,682
  • 回覆: 26
+5
引用:
原帖由 神經箭 於 2020-11-15 07:00 PM 發表

但系佢地話「美國有多個州大麻合法化喎,香港好out」。
老實講,美國是個好試點。有一說法是人工智能下多餘的人力是將來社會的問題,除了給他們吃外,還要安排娛樂活動。有一建議是發明快樂丸(毒品?!)加VR電玩,讓這些人保持心身愉快便不會作亂了。

引用:
原帖由 naly 於 2020-11-15 11:33 AM 發表
 依家都只係學台灣, 話中天親共就關中天, 大陸依家話泛民搞港獨, 就DQ。 其實你個觀點係講得唔錯, 黃人係可以控制傳媒, 教育, 法律, 立法會拉布, 某程度影響政府政策, 但係泛民要的政策就肯定通過唔到, 所以先有所謂奪權的時代革命。 而革命成功就係藍人被清算, 依家革命失敗, 當然係政府收緊權力, 清算黃人。 
林鄭學下野啦,睇下黃絲羨慕民主台灣係點玩政治,點對付反對聲音

國安局抓「詆毀蔡英文」臉書言論!「6社群+3新聞網」爆列監控名單

國安局長彭勝竹1日證實,國安局會偵蒐「公開的」網路與臉書等內容,是否有詆毀元首的言論。據了解,被調查局鎖定追蹤的臉書社群包括「靠北民進黨」、「鳳凰花護民市政監督聯盟」、「普魯士藍」、「爆鼓戰堂」、「2018反蔡英文暴政聯盟」以及「反蔡英文粉絲團」;新聞媒體網則包括「中評新聞」、「環球網」以及「新華網」。

根據國安局下令調查局執行的專案文件指出,媒體與社群報導執政黨的爭議訊息,又可區分為「影響國家安全」、「詆毀國家元首」、「擾亂社會安定」以及「扭曲政府政策」4大類,主要指對政府不實的報導或評論,鎖定對象以臉書為最大宗,其餘還有Line以及新聞媒體(平面、電視、廣播)。
https://www.ettoday.net/news/20181102/1296191.htm

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-11-15 10:51 AM 發表

你的文章咁精簡,估你系大學生。對嗎?
香討名人超神人你都唔識?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-11-15 07:09 PM 發表

老實講,美國是個好試點。有一說法是人工智能下多餘的人力是將來社會的問題,除了給他們吃外,還要安排娛樂活動。有一建議是發明快樂丸(毒品?!)加VR電玩,讓這些人保持心身愉快便不會作亂了。
呢個係cyberpink世界
人類已能應用高端科技但過既係低端生活

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-11-15 21:55 發表

香討名人超神人你都唔識?
孤陋寡聞。冇計。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-11-15 11:01 AM 發表
俾你講?可以講D咩先?千其唔好亂講野呀!分分鐘犯(國安)法呀
你睇的立場報都作唔少, 仲未有國安法侍候

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-11-15 08:21 AM 發表
俾你知俾你講5俾你做
想做乜先?
做黑暴, 黑記, 教畜, 大話日報當然唔得啦,.........
做法狗,  拉布, 僭建, 捲逃,  浪費公帑, 帶黑衣入元朗搞事, 都仍未使死住

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-12-7 08:11 PM 發表

你口口聲聲話立場作文,咁你都要攞證據出嚟先得㗎
你對比一下其他專業媒體就知啦!
我攞過好多証據出來, 但你們不看也不信, 嘥氣。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]