• 瀏覽: 2,591
  • 回覆: 22
引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-11-12 00:03 發表

佢邊有GUTS,如果真係就唔會上年搞到咁大獲
應該係國慶上京同中央傾過,中央下指導棋教佢咁做
以程序黎講,如果話係中央主動出手
又有人講中央干預香港事務,破壞一國兩制
呢次阿爺等於傳球俾林鄭射門
人大係被動處理
有道理,都射得似樣,為今後的膠官做個榜樣。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-11-11 23:55 發表

唔需要任何反對聲音,中國人講和諧。
絕對唔需要「為反而反」的聲音。

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-11-11 23:59 發表
明日大嶼,修定議事規則,要立刻進行了
我估唔會通過。
填海應該在港島東、西及南面起動,配合九龍東及西一齊。

可以開會討論廢除一切「礙港發展法」。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-11-11 20:49 發表
人大常委會必須要再開一次會, 制訂犯民政棍辭職係終身制, 不可逆轉, 即係以後都冇得參選.
97時當年的犯民又係辭職臨立會, 之後全數參選又做議員, 今時今日不可以再翻閹.  
相信有閘擺好,妨止狗狐之類的異物。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-11-12 00:03 發表

佢邊有GUTS,如果真係就唔會上年搞到咁大獲
應該係國慶上京同中央傾過,中央下指導棋教佢咁做
以程序黎講,如果話係中央主動出手
又有人講中央干預香港事務,破壞一國兩制
呢次阿爺等於傳球俾林鄭射門
人大係被動處理
十分認同。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-11-11 06:19 PM 發表
香港根本唔需要民主黨呢班咁嘅人!!
呢20年來民主黨班議員都冇為香港做左啲乜嘢實質嘅嘢!
印象中除咗攪政治議題同拉布抗議之外我真係諗唔到

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-11-11 06:00 PM 發表
本來只有四隻癲佬在議會玩阻住地球轉遊戲,終于被中央出手「取消議員資格」。一眾泛民竟然集體自盡資格作謝幕;好得不能再好了。
不知道他們心裡有什么詭計。無論如何也得感謝他們。

老美當然該出手
制裁空洞不知丑
蜉蝣撼樹又如何
姿態超班群怪獸
戲子只會自盡三分鐘, 斷氣前又話要為民主抗爭而放棄自盡

大決人心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]