• 瀏覽: 32,335
  • 回覆: 374
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 肯尼先生 於 2020-10-1 12:26 PM 發表

師兄講得好👍🏻
曱甴思維係對人唔對事,只要係同道黃絲人,就算佢哋做出放火燒人、磚頭掉死人、渠蓋擲人、幾十個圍住打一個、甚至乎搶警鎗呢啲令人髮指嘅行為,呢班腦閉塞嘅曱甴都會歌頌,尤其嗰啲鍵盤曱甴,佢哋唔需要人性,只需要煸動一班傻仔出去就得,食花生上討論網,鬧下政府扮支持被人拉嘅曱甴,之後繼續行街食飯睇AV打J又一day ...
十分正確,香港就係好多呢種躲在個mon背後嘅鍵盤曱甴,成日只係識得叫人去衝。試問拉咗咁多暴徒,又有無見過香討有邊隻鍵盤曱甴係唔見再出現呢?似乎就未見過啦。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-30 07:46 PM 發表

妒忌?

兩名被捕男子分別20歲及30歲,前者為理大學生;後者為銀行高級職員,畢業於九龍一間名校,會考成積卓越。兩人無黑社會背景及無案底。

資料應來自警方
之前機師醫生都有
仲有多種專業人士
根本政府就錯
不過死唔認 ...
十分妒忌!因人生沒牠們精彩。

回覆 引用 TOP

中資銀行,轉得工啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-9-30 07:25 PM 發表

十一國慶在即,警方網絡安全及科技罪案調查科連日針對網上煽動他人犯法言論作出拘捕行動,繼前日(28日)拘捕三名男子,今日再拘兩名男子,涉嫌「煽惑他人意圖造成身體嚴重傷害而傷人」及「煽惑他人參與未經批准的集結」,警方表示,被捕人士在Telegram、連登及Facebook發文逾20條,宣揚以致命方式攻擊及殺害警員及鼓吹參與未經批准的10月1日示威活動。

https://cdn.hk01.com/di ...
犯法就要拉

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

支持警察將一班暴徒歸案,一個不留

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-1 12:42 PM 發表

803基金威力
803勁

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

兩個“優秀”的年青人?

回覆 引用 TOP

可能喺十幾樓工作就叫高層職員

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-9-30 08:42 PM 發表

睇吓入唔入囉!
唔入罪而炒黃絲,
小心你俾人公審
話你政治迫害喎
好簡單,check 下佢有冇用公司部電腦去做私人野,有就炒得.

嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。會員間私人通訊請利用PM,新手可使用對象回帖中的通訊icon。
那一間銀行高層?

'Never argue with an idiot .  They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-30 19:46 發表

妒忌?

兩名被捕男子分別20歲及30歲,前者為理大學生;後者為銀行高級職員,畢業於九龍一間名校,會考成積卓越。兩人無黑社會背景及無案底。

資料應來自警方
之前機師醫生都有
仲有多種專業人士
根本政府就錯
不過死唔認 ...
機師醫生

譚文乜?
袁國乜?

兩人高質表現有目共睹
笑大人個口

回覆 引用 TOP

葉為一間中資銀行高級職員,他畢業於九龍一間名校,會考成積卓越。

中資銀行?要清瘀血

引用:
原帖由 smallboy 於 2020-10-1 07:08 PM 發表

葉為一間中資銀行高級職員,他畢業於九龍一間名校,會考成積卓越。

中資銀行?要清瘀血
即刻變高級失業職員😂😂😂

回覆 引用 TOP

中秋節太多好消息

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 john2000 於 2020-10-1 06:52 PM 發表

好簡單,check 下佢有冇用公司部電腦去做私人野,有就炒得.
黃人會認為公器私用係正確

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]