• 瀏覽: 2,433
  • 回覆: 28
nigel212
你的行為本來要在吹水版列出來。
現在改為用本帖子。
你剩下一次機會去申辯,告訴大家你這樣的留言應否繼續在本帖子出現。
至于你的行為,在適當時間會被處理。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-9-17 17:00 發表

你承不承認幾天之前用“性器官”討論政治?
你的質素也是本帖子涵蓋的。
======
重點是網上評論員的質素。
某些親建制派隊友就是一個活生生例子:
只是看到芝麻綠豆。。。而不是一些文章的主旨。 ...
浪裏白條嘅帖又關你事?
就當關你事,想問浪裏白條單用4個唔知係唔係老作嘅故仔去"比較"中國、比利時、菲律賓、法國同美國嘅"民族性",
咁空範,點比?你估家陣係余過講四人夜話?

再講,我那一句係用"性器官"嚟討論政治?
你會用"比大小"嚟討論政治嗎?
比在係你,你會點去衡量民族性?
難道我講一個堯舜禪讓就真的代表中華民族天下第一?

睇嚟你同浪裏白條都係"同出一轍"
🙈🙉🙊
又唔科學。

引用:
原帖由 貓男 於 2020-9-18 10:31 發表

浪裏白條嘅帖又關你事?
就當關你事,想問浪裏白條單用4個唔知係唔係老作嘅故仔去"比較"中國、比利時、菲律賓、法國同美國嘅"民族性",
咁空範,點比?你估家陣係余過講四人夜話?

再講,我那一句係用"性器官"嚟討論政治?
你會用"比大小"嚟討論政治嗎?
比在係你,你會點去衡量民族性?
難道我講一個堯舜禪讓就真的代表中華民族天下第一?

睇嚟你同浪裏白條都係"同出一轍"
既 ...
@浪裏白條   https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29399590&page=12&pid=524909498#pid524909498
你味找數,答咗先好走人!
唔係嘅話,啲人會認同我講,數字上中國人較有優良嘅民族性,
亦承認數字上話越民主啩國家,民族性越差!

引用:
原帖由 貓男 於 2020-9-18 10:35 AM 發表

@浪裏白條   https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29399590&page=12&pid=524909498#pid524909498
你味找數,答咗先好走人!
唔係嘅話,啲人會認同我講,數字上中國人較有優良嘅民族性,
亦承認數字上話越民主啩國家,民族性越差! ...
找數,是不可能的
走數,先是常態

@神經箭  
該你出場了。
屈穎妍也是一個實體論政者。網上評論員的風格是否她的縮影?

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-9-20 21:08 發表
@神經箭  
該你出場了。
屈穎妍也是一個實體論政者。網上評論員的風格是否她的縮影?
我未夠資格評論屈健筆。你連讀都未讀得掂,更加未夠班。

神經箭
也許你未夠資格評論屈穎妍。
但是你肯定可以首先評論網上評論員的風格。
就由你自己的風格說起。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-9-20 22:05 發表
神經箭
也許你未夠資格評論屈健筆。
但是你肯定可以首先評論網上評論員的風格。
就由你自己的風格說起。
我的風格系由他人評論。冇你咁得閒自吹自擂。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]