• 瀏覽: 993
  • 回覆: 20
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 神經箭 於 2020-9-17 08:36 AM 發表

其實國安法一定要在大陸審,香港法官根本上冇知識,冇意識,亦冇資格審。
認同

唔好意思,我 EQ 好差, 得罪哂.....
滂沱大雨中, 像千針穿我心, 何妨人盡濕, 盼沖洗去烙印, 前行夜更深, 任街燈作狀地憐憫, 今天所失, 就是我畢生所要覓尋, 看, 四周都漆黑如死寂, 窗中透光, 一絲希望, 但願妳開窗發現時, 能明瞭我心,...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-17 11:04 發表

唔可以評論判決有問題??? 要好好想一想
只要有人告,當亊人就得上庭等待法官審判。法官亂七個判,當亊人可以點?

邊度可以制衡司法獨大?

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-9-17 11:32 AM 發表

只要有人告,當亊人就得上庭等待法官審判。法官亂七個判,當亊人可以點?

邊度可以制衡司法獨大?
重點係"只要有人告"呢五個字 法庭唔可以告人 要警察拉 由律政司告 而且如果識玩 冇刑事成分 幾千蚊當畀乞兒

滂沱大雨中, 像千針穿我心, 何妨人盡濕, 盼沖洗去烙印, 前行夜更深, 任街燈作狀地憐憫, 今天所失, 就是我畢生所要覓尋, 看, 四周都漆黑如死寂, 窗中透光, 一絲希望, 但願妳開窗發現時, 能明瞭我心,...
我曾經喺某個師兄個貼裏面貼過 就算佔旺單嘢 擺明貌視法庭 都係由律政司告 如果律政司唔提證據 法庭都吹佢唔脹

回覆 引用 TOP

兩單唔記得邊間

附件

Screenshot_20200911_195615_com.android.chrome.jpg(201.47 KB)

2020-9-17 12:05 PM

Screenshot_20200911_195104_com.android.chrome.jpg(262.02 KB)

2020-9-17 12:05 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-17 12:01 發表

重點係"只要有人告"呢五個字 法庭唔可以告人 要警察拉 由律政司告 而且如果識玩 冇刑事成分 幾千蚊當畀乞兒
警察都有黃警,點黃警去做嘢咪得囉。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]