• 瀏覽: 5,447
  • 回覆: 71
引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-8-28 10:48 PM 發表

留意語音背景。
那個背景是中國 對美國。
係囉,中國撐伊朗對美國呀,就係背景啦。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-8-28 05:38 PM 發表

明明講緊導彈及美軍, 可以跳到建制代表,再跳到去新移民.....
嘩, 跳線跳到咁, 我真係應付唔到...........

我知邊度可以搵人同你溝通, 先搭車去屯門市中心, 轉42號專線小巴, 中途站落車..... ...
伍兄,嗰度係咪杯渡路1OO號?

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-8-28 04:30 PM 發表
東風導彈:【參考-https://zh.wikipedia.org/wiki/地对地导弹
---共和國地對地導彈{系列},
---是解放軍火箭軍的主要武器裝備。
---這系列導彈的編號以「DF-X」形式,
---有常規導彈,又有核導彈。
---可以覆蓋近程、中程、遠程目標‘’
---是目前世界上唯一覆蓋各 ...
你依排咁撚等錢駛呀?頻頻出帖㗎?

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-8-28 04:30 PM 發表
東風導彈:【參考-https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%9C%B0%E5%AF%B9%E5%9C%B0%E5%AF%BC%E5%BC%B9】
---共和國地對地導彈{系列},
---是解放軍火箭軍的主要武器裝備。
---這系列導彈的編號以「DF-X」形式,
---有常規導彈,又有核導彈。
---可以覆蓋近程、中程、遠程目標‘’
-- ...
首先要糾正你的錯誤;
1:中國發射了兩枚導彈,一枚是東風21D, 1 枚是東風26。

2。美軍這幾個月派兩至三艘航母群從美國遠渡而來,在中國家門口耀武楊耀,挑釁中國。

3,美國派高層官員來台灣,挑動台獨。破壞承認一個中國的底線。

美國逼中國備戰,中國在周邊海域自家門口用軍演來向美國發出明確訊號:不要再來我家門口壓逼我。

4:美國一早已備戰,若中國如伊拉克,利比亞,敍利亞弱。美國已向中國發起直接攻擊行動了。

中國發射導彈目的是向美國發出最明確的訊號;你不要再在我家門口攪我,不要再用軍事力量逼我,你已侵犯了我。

lewark
謝謝你參與。
你可以 google 搜尋這句“中國向南海發射4枚東風導彈”。多個傳媒都寫 4枚。不是兩枚。
本帖子是說:解放軍的行為屬於“豪賭”。
你的立場是 力敵之。
而我認為 智取 比較靠譜。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-8-28 07:00 PM 發表

你自己驚姐!驚美國航母不堪一擊。你地美國要犯賤有乜計?送佢地見海龍王囉!
呢班人由細到大,都被洗腦,美國係世界領導,同埋科技道德正義既代表。
依家中國開始發力追,呢班人又身為中國人,意識上又好難接受自己係中國人,又唔想承認美國邪惡,又開始被中國趕超。

你話點可以唔發神經先?

引用:
原帖由 oyear 於 2020-8-29 07:49 AM 發表 呢班人由細到大,都被洗腦,美國係世界領導,同埋科技道德正義既代表。
依家中國開始發力追,呢班人又身為中國人,意識上又好難接受自己係中國人,又唔想承認美國邪惡,又開始被中國趕超。
你話點可以唔發神經先? ...
你離題了。
本帖子是關於解放軍的做法是否靠譜。
你試試說說。

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-8-29 08:26 AM 發表

你離題了。
本帖子是關於解放軍的做法是否靠譜。
你試試說說。
我回緊網友。
唔係回你

曱甴文宣死全家

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-8-28 05:46 PM 發表

本帖子關心的:如果中國豪賭輸了》》》???
哈哈哈,DLLM白痴仔,你眼盲心盲,點解你唔關心如果美國豪賭輸了》》》???DLLM白痴仔

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-8-28 06:49 PM 發表

你被洗腦了。
我是堂堂正正的中國人。
我支持習主席連任到一個合理時間。
我希望我的同胞幸福,我希望中國出人頭地。
反之,有一群【在大多數香港市民眼中的】X螂參政者,只有貽害國家的份兒。
=====
輪到你說了,你是否認為中國發射東風導彈  =  豪賭 ...
DLLM白痴仔,你是我地中國人眼中的走狗漢奸人渣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]