• 瀏覽: 112,303
  • 回覆: 1,330
  • 追帖: 5
+233
引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-12-1 06:46 PM 發表

有一年時間去操練,正呀
11月是秋冬季節,是絕對適合跑步
可能又係2個月前先開放接受報名
之後又有班人話2個月做唔到training plan

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-12-1 06:46 PM 發表

有一年時間去操練,正呀
11月是秋冬季節,是絕對適合跑步
依家十一月都有機會熱天氣,做唔到好時間

其實田腫都唔洗一定攪全馬啦
攪下 10K半馬都得啦
用番揸兜mode 走去d山卡拉地方跑
幾千人實爆
一定有人贊助

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-12-1 09:04 PM 發表

咁又係,今年渣打馬拉松原本係多雲及天氣涼爽,點知出太陽,熱到差點頂唔順

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2021-12-1 10:06 PM 發表
其實田腫都唔洗一定攪全馬啦
攪下 10K半馬都得啦
用番揸兜mode 走去d山卡拉地方跑
幾千人實爆
一定有人贊助
而家喺幾千都唔得
跟足中國
All marathon postponed until next year
與錢冇關

引用:
原帖由 橫渡英倫 於 2021-12-1 11:51 PM 發表

而家喺幾千都唔得
跟足中國
All marathon postponed until next year
與錢冇關
我諗大6 唔攪住最主要係冬奧
大6唔比通關最主要傷港膠官仲比好多人免檢疫
馬交都年年攪到 
其實三兩千人打晒針做晒 48小時檢
測去人少地方跑開跑前後帶罩
真係比你去茶樓飲茶茶記食野安全得多

引用:
原帖由 橫渡英倫 於 2021-12-1 11:51 PM 發表

而家喺幾千都唔得
跟足中國
與錢冇關
我相信係因為通關在即,唔想有特發意外

10月24渣馬萬五人都冇事,其他細賽同街馬繼估都唔會超過萬五人都唔批

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-12-2 08:35 發表

我相信係因為通關在即,唔想有特發意外

10月24渣馬萬五人都冇事,其他細賽同街馬繼估都唔會超過萬五人都唔批
早2星期已有田總屬會的負責人朋友同我講,因為同大陸通關最後在即,政府唔想節外生枝,所以唔比辦賽事(單車同渡海泳可能之前已批咗,呢個唔清楚)。而原本明年2月渣馬就因3月特首選舉,呢個係極重要事件,政府又怕有人借渣馬攪大型事件,所以安排渣馬在年尾舉行。

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2021-12-2 08:29 AM 發表

我諗大6 唔攪住最主要係冬奧
大6唔比通關最主要傷港膠官仲比好多人免檢疫
馬交都年年攪到 
其實三兩千人打晒針做晒 48小時檢
測去人少地方跑開跑前後帶罩
真係比你去茶樓飲茶茶記食野安全得多
所以維港渡海泳之後十二月一月全部冇曬游水比賽
只有泳池室內比賽
同埋一個一月廿六日二三百人渡海泳

至於跑步就細賽冇影響

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-12-1 09:04 PM 發表

12月比較好,好似今年安排在10月份賽,對我來說,強度大些的操練在8,9月,都幾熱幾辛苦,唔知賽會係咪仲期望在2-3月份再搞番渣馬,吾唔想兩場賽太近.

11月都幾好呀
唔明有咩問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]