• 瀏覽: 86,281
  • 回覆: 143
  • 追帖: 8
+2
引用:
原帖由 總輸妓宅㩒扁 於 2022-3-27 10:14 發表

金鐘三寶有乜故仔聽
嘩 差唔多兩年前嘅post又浮返出嚟,好驚喎 😅

金鐘三寶個位以前係兵房,不時有鬧鬼傳聞。我十幾歲嗰陣曾經喺其中一間酒店做暑期工,聽講幾間餐廳都有古怪事,例如已經打烊收工但當經理走嘅時候見到成個吧枱都坐滿人;又或者埋數嗰陣數咗三四次都唔對數,要講「收工喇,唔好玩啦」之後就啱數;仲有農歷七月意外頻生,要燒街衣同埋插舊薑喺廚房先至無事。其他鬧鬼情況同其他酒店差唔多啦,例如security guard巡樓明明見到前面有人但轉個彎就唔見咗;有無住客嘅房call room service;住客瞓覺到半夜被「人」拍醒甚至喺床上跳等等

引用:
原帖由 巨型芝娃娃 於 2020-8-11 17:32 發表

唔知你有冇聽過銅記某間4-5星既酒店,門後面係放左個無主孤魂嘅神主版。之前聽過話有個人去靈探,靈探完冇耐就自殺走。。
我都諗起呢個,十分難忘: 銅鑼灣富豪嘛,後樓梯門無鎖咪可以入去

引用:
原帖由 Mao..Mao.. 於 2020-8-12 20:55 發表

既然這位先人有太太,點解佢會變成無主孤魂?總會有家人啩?而且,當初是誰將他安放左這兒呢?
以前果度娛樂場舞場女歌手

引用:
原帖由 巨型芝娃娃 於 2020-8-7 10:43 發表
畀D道德唔好開名 我之前住過一間尖沙咀某酒店 試過瞓瞓下比鬼責
半邊身麻痺左 然後依希感覺到有個男人責落嚟 想嗌嗌唔出 想郁郁唔到...
隻鬼有冇姦左你

係澳門試過,半夜有人敲門,個間係孖房,中間有道門,就係中間個度門,我地個晚嚇到訓唔到,第二朝問返對方有無敲過度門,大家都話無🤔

引用:
原帖由 愉快的心情 於 2022-4-10 08:41 發表
係澳門試過,半夜有人敲門,個間係孖房,中間有道門,就係中間個度門,我地個晚嚇到訓唔到,第二朝問返對方有無敲過度門,大家都話無🤔
依家想去澳門都無得去啦

唔敢一個人訓酒店

我又講下.發生係我朋友身上..佢又時要公幹..有一次入住某國家某酒店,佢每次都會做哂入房五件事..無野就入去..開始整下野就出門..晚上返來後..首先,喼入面所有野放哂係枱面,佢自己可能唔記得,太趕出門,無理會..開始沖涼就發生怪事..首先,沖沖下涼無水,電視自己開....冷氣時冷時熱,佢個下真係驚..想轉房..點知無哂房..佢個晚訓係大堂..仲有下集

引用:
原帖由 martin101 於 2020-8-10 09:32 發表
雲頂就聽唔少
20幾年前係雲頂住過兩晚,乜事都沒,去咁多泰國又沒事,反而深圳試過一次

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]