• 瀏覽: 3,326
  • 回覆: 27
引用:
原帖由 機龍 於 2020-8-4 10:41 PM 發表

兩部M88加埋先海平面15噸咋

固定進氣口限制速度1.8~2馬赫範圍,陣風同F/A-18都係最快1.8馬赫
另外, 剛發現油管出了套片, 都講, 冇隠身功能的陣風, 原來仲差過在印度服役的su30mki

幫印度引進這機的是首富的弟弟公司, 傳那公司因怕被清算, 預先調走資金, 宣布破產來逃責.

呢單嘢都好大機會係巨大貪污案, 如果唔係, 怎會買這隻戰機??
另外, 傳這印度版陣風加了11項先進的超級預警系統, 但好似測出來是言過其實.

瀨嘢啦!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-4 11:18 PM 發表

咁屎???
但維基話佢單個引擎推力是11噸!

引擎2台斯奈克瑪M88-2渦輪扇引擎推力軍用推力: 單台 50.04千牛(11,250磅力)
就算真係22噸推力, 在一眾5代戰機前, 屎呀!!!!

su30mki的引擎推力都可以去到...
最大起飛重量34,500公斤(76,060磅)
發動機2具土星科研生產聯合體 AL-31FP後燃低通量渦輪扇發動機,配推力向量噴咀
推力單台最大推力 74.50千牛(16,750磅力
單台最大後然推力 122.58千牛(27,560磅力
性能數據
最大速度2.00馬赫
巡航速度0.95馬赫

所以印度買貨的, 好大機會食了咖哩呀, 莫迪朋友

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-4 23:18 發表

咁屎???
但維基話佢單個引擎推力是11噸!

引擎2台斯奈克瑪M88-2渦輪扇引擎推力軍用推力: 單台 50.04千牛(11,250磅力)
注意噸係公制,磅力係英制,M88開加力75kN,150kN等於15290公斤乘重力加速

陣風C一半油推重比可達到1.15

雖然印度將Su-30MKI當成空優機咁用,推重比只有勉強大過一,J-16裝WS-10A都超過1.1

希望美國可以俾多尐信心印度,租借F-22俾印度,印太童萌吖嘛?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-4 11:24 PM 發表

另外, 剛發現油管出了套片, 都講, 冇隠身功能的陣風, 原來仲差過在印度服役的su30mki

幫印度引進這機的是首富的弟弟公司, 傳那公司因怕被清算, 預先調走資金, 宣布破產來逃責.

呢單嘢都好大機會係巨大貪污案, 如果唔係, 怎會買這隻戰機??
另外, 傳這印度版陣風加了11項先進的超級預警系統, 但好似測出來是言過其實.

瀨嘢啦! ...
印度就是 被 歐美俄羅斯  賣了還數錢 感謝的
智障

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2020-8-5 01:08 AM 發表
希望美國可以俾多尐信心印度,租借F-22俾印度,印太童萌吖嘛?
要是這樣才信  印太童萌  

快到見唔到,更係阿差勁,好似唔存在咁。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-4 10:04 PM 發表
又貴又唔等洗的先係法國嘢呀!!!

學野啦!印度
完全雜牌軍,樣樣有d 。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-4 10:07 PM 發表
基本上看規格都知法國陣風係唔夠同殲20挽鞋

但印度咁都肯花大錢去同法國買呢D爛燈盞, 那個買手好可疑囉
可能有水收,情況同呆灣一樣

引用:
原帖由 simon_mme 於 2020-8-7 14:36 發表
快到見唔到,更係阿差勁,好似唔存在咁。
你係指自由落體的速度?🤭

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2020-8-7 02:47 PM 發表

你係指自由落體的速度?🤭
係根本無存在過

阿三喜歡 碰瓷
自娛自樂  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]