• 瀏覽: 2,966
  • 回覆: 42
+8
引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2020-8-1 08:42 PM 發表
英國就400幾

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2020-8-1 08:42 PM 發表

有無可靠來源

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-1 09:20 PM 發表 

有無可靠來源
https://www.dh.gov.hk/tc_chi/press/2020/press_2020.html
你可以去衞生署網站搵3月8號至7月8號之間有冇內地輸入個案。

網站嘅公報詳細列出每日新增個案呢資料,包括外遊記錄,或者病人所屬地區或國
家。
1月尾開始,公報最下低有pdf檔詳列資料。

而家美國要求中國唔好做乜, 中國就偏偏做乜.

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-1 12:11 PM 發表

但係夜晚想同朋友出街食個飯都有困難

戲又無得睇

水又無得游

旅行又無得去

多謝武漢肺炎

多謝中國隱瞞疫情

多謝香港政府中門大開唔封關又免檢疫 ...
黃狗你去英美試下,重衰過香港。賤種 快走了

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-1 12:41 PM 發表

既然西方啲制裁真係咁無關痛癢

何解中國口交部嗰啲乜春物爽又哭喪死全家咁嘅面口嚴詞譴責猛烈嘴炮還擊
面子問題

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-1 11:30 AM 發表
只見黑暴少了、社會更穩定了、出門前唔使睇邊個地鐵站被破壞
制裁引起既負面影響? sorry, 我完全感受唔到
最正面,莫過於,停止對港輸入軍事武器
https://hongkongfp.com/2020/06/30/hong-kong-security-law-us-ends-export-of-sensitive-military-items-as-new-trade-restrictions-roll-out/

但是,凡事有例外,所以不要隨便對美國做出挑釁的行為。
如果真的被美國制裁,會被停用或注銷美國銀行(包括銀行卡和戶口)、
Microsoft、Apple、Android、GOOGLE、FACEBOOK、YouTube及其他美國公司的服務,

或者連上網router、SIM卡、MicroSD Card,連手機都用不到,
甚至連橙都無得食,睇西醫都沒有藥供應,去BIG BIG SHOP都買不到美國貨品,咁就麻煩。

將會製造200萬+1個精神病出黎

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-8-1 10:54 PM 發表
而家美國要求中國唔好做乜, 中國就偏偏做乜.
而家中國領導人有理智,並不會盲目「敵人反對的,我們就要贊成」。
一定唔會做傷害中國的事。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-1 12:11 PM 發表

但係夜晚想同朋友出街食個飯都有困難

戲又無得睇

水又無得游

旅行又無得去

多謝武漢肺炎

多謝中國隱瞞疫情

多謝香港政府中門大開唔封關又免檢疫 ...
病毒同制裁都未識分,就係度發偉論,唔知好笑定替你父母可憐

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-1 11:30 AM 發表
只見黑暴少了、社會更穩定了、出門前唔使睇邊個地鐵站被破壞
制裁引起既負面影響? sorry, 我完全感受唔到
以前蓬佩奧講話會制裁香港,班黃絲可以打幾日飛機,但搞左咁耐都無咩大影響。其實大家現在都習慣晒,佢仲係度日日講,而家連黃絲都知道佢都係講下無料到。打飛機都廢事了。

當然有影響啦!日日自己製造啲咩香港法案,笑到我肚痛,跟住要睇醫生。

鍵盤翻頁
左右