• 瀏覽: 1,157
  • 回覆: 12
而家都唔知身邊個啲人有無病毒,公眾場地又唔知邊度安全,再咁爆落去,邊度安全都唔知。
有健康碼先可以搭車,搭的士,去街市,去商場,去酒樓,餐廳,
大家都會安心啲。

如果全民檢測,測試完又唔記錄,都係浪費,不如順便加埋健康碼 香港經濟活動才有機會恢復。

引用:
原帖由 lewark 於 2020-8-1 08:34 AM 發表
而家都唔知身邊個啲人有無病毒,公眾場地又唔知邊度安全,再咁爆落去,邊度安全都唔知。
大家都會安心啲。

如果全民檢測,測試完又唔記錄,都係浪費,不如順便加埋健康碼 香港經濟活動才有機會恢復。 ...
香港有一批人樣樣都政治化,連智能燈柱都容不下。如果要香港人帶健康碼,又會好似智能燈柱咁被人炒作為人口監控。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-8-1 08:48 AM 發表

香港有一批人樣樣都政治化,連智能燈柱都容不下。如果要香港人帶健康碼,又會好似智能燈柱咁被人炒作為人口監控。
如果要顧忌呢啲人,香港遲早疫情會失控,好似美國咁。
日本都有機制去追蹤染疫者。
要回復正常生活,香港行健康碼制度對市民都有好處,

引用:
原帖由 lewark 於 2020-8-1 08:51 AM 發表

雖然新冠疫情未過,但舊年黑禍記憶尤新。
佢哋嘅破壞力做成嘅損害亦不能掉以輕心。

電視新聞片見象山邨有人話健康碼影響人身自由,佢完全表現出典型黃人自私行為,用盡方法要否定佢地唔喜歡嘅嘢,情願攬炒都唔會講道理同妥協 !😱將個人人身自由凌駕全民健康。大家應明白多一個有健康碼嘅人,就算唔係百分百保證,都起碼可減低傳播風險,泛黃黑佢地只係視而不見話之你!😷

靠香港班醫護只有等死, 到現在重未查清所有感染源頭, 未能有效隔離, 有健康碼都冇用。

引用:
原帖由 lewark 於 2020-8-1 08:34 AM 發表
大家都會安心啲。

如果全民檢測,測試完又唔記錄,都係浪費,不如順便加埋健康碼 香港經濟活動才有機會恢復。 ...
健康碼即是全民監控

一定要反對

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-15 09:47 PM 發表

健康碼即是全民監控

一定要反對
監控病毒。等你地無得散播。

引用:
原帖由 lework1 於 2020-8-15 09:50 PM 發表

監控病毒。等你地無得散播。
播毒

富臨群組

慶回歸群組

工聯會晚宴群組...

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-15 09:47 PM 發表

健康碼即是全民監控

一定要反對
已經監控緊你啦

引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-15 10:01 PM 發表

已經監控緊你啦11504263
what is it

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-15 09:56 PM 發表

播毒

富臨群組

慶回歸群組

工聯會晚宴群組...
呢啲有得跟,亦都抵佢地衰,

你地71,713放毒無源頭。令香港大爆發。

引用:
原帖由 lewark 於 2020-8-1 08:51 AM 發表

香港唔好話疫情失控,成個香港仆街都要顧住班200萬+1人,無得救架嘞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]