• 瀏覽: 3,730
  • 回覆: 54
+2
引用:
原帖由 正字 於 2020-8-7 11:17 PM 發表
早期主局誓詞:
「本人(姓名),謹此宣誓︰本人定當依法竭誠向女王伊利沙伯二世陛下及其世襲繼承人及其他繼承人效忠願主佑我。」(I [name],swear that I will be faithful and bear true allegiance to Her Majesty Queen Elizabeth the Second,Her Heirs and Successors,accord ...
衰過所謂新疆集中營

世上有那個國家不需要公民遵守國安法?
你又想昆鳩香港尐白痴仔?

引用:
原帖由 artumfa 於 2020-8-1 22:34 發表
邪教中共洪水毀滅
真接話中國毀於供志把啦?

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-8-8 07:57 發表

🐶只要"覺得"你唔愛國就可以拉你架
美利堅就比較唔正常,佢要全人類都愛佢……🥶

引用:
原帖由 ivan00000 於 2020-8-8 11:24 AM 發表

只係推翻個政黨,政權包括憲法同制度,美國那有政黨推翻整個憲法,連擁槍權都推唔到。舉例美國推翻聯邦制,改特朗普稱帝改君主立憲制,或改又英女王或其它國家立憲 ...
澳洲試過攪公投,睇下人民願意行繼續行聯邦制定改行共和制。如果真是要俾人民有選舉,應該加埋中共模式俾他們選,大前題是要俾人民認識真正的中共模式,而不是經西方傳媒唱衰的中共模式。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-8-3 12:17 AM 發表
有冇人見孫中山要喺清朝做官 響朝廷大大聲話反對清朝 有冇人做官係咁做㗎
當時革命黨人有人入去做官,並要慈禧跟足他們果套,後來他們要求太過份,慈禧至反面。

引用:
原帖由 ivan00000 於 2020-8-8 11:24 AM 發表

只係推翻個政黨,政權包括憲法同制度,美國那有政黨推翻整個憲法,連擁槍權都推唔到。舉例美國推翻聯邦制,改特朗普稱帝改君主立憲制,或改又英女王或其它國家立憲 ...
我只是想講就是因為可以推翻政黨,所以國家至冇穩定性。

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-8-1 08:19 AM 發表
強姦咗你仲要你講愛佢,可以無恥到咁!
用瘋狂也不足以形容!
幼稚得可 憐 。

我想破壞你,你會給我入你屋企嗎?

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-8-8 11:54 AM 發表

當時革命黨人有人入去做官,並要慈禧跟足他們果套,後來他們要求太過份,慈禧至反面。
首先你要講 係邊個人 清廷係咪諗住招安 慈禧會聽你啲反對黨講 寧願將建設海軍嘅資金 用嚟建設圓明園 反對黨夠膽要求太過份 應該冇咗個頭啦

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-8-1 08:19 AM 發表
強姦咗你仲要你講愛佢,可以無恥到咁!
用瘋狂也不足以形容!
又一個愚昧無知嘅廢帖,世上有那個鬼地方,需要候選人擁護國安法才可參選議員?呢啲咁嘅問題都可以問得出,究竟你有無見識呀。相信在任何一個國家,都唔會可以予許一個會危安國家安全嘅人出來參選議員,更加唔駛聲明候選人要擁護國安法,因為你參選得就必然係支持國安法。而如果俾人知道你唔支持嘅,亦一樣唔會俾你參選,唔好呃啲儍仔啦。香討網友唔係儍嘅,呢啲只會可以欺騙嗰班黃屍啫。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]