• 瀏覽: 1,116
  • 回覆: 14
岸能久久挑戰阿爺的底線,
你越攪 阿爺越驚, 收得越緊,
班仆街曱甴及政棍莊閒不分,
呢次真係俾班粉腸累死⋯⋯

DQ 班友香港形象受損, 其實整個香港都要付出代價

回歸後香港在西人國的形象是
香港仍是西人統治
中國只是象徵式掛支五星旗

依家才是開始一國兩制
係一件好事

引用:
原帖由 yauyusee 於 2020-7-31 12:16 AM 發表
唔DQ班友,咪比佢哋攪亂香港,一樣要付出代價。
兩害取其輕。

就係

引用:
原帖由 yauyusee 於 2020-7-31 12:16 AM 發表
而家仲講咩「形象」呀?!西方國家民主又有「形象」可言?!

引用:
再繼續比佢哋攪落佢代價更大

引用:
原帖由 denniscwip 於 2020-7-31 09:58 PM 發表

而家仲講咩「形象」呀?!西方國家民主又有「形象」可言?!
係俾個西方霸權國家有位入, 果D所謂民主其實最獨裁!!😡😡

家下似阿爺測試緊班畜牲底線多啲

引用:
原帖由 yauyusee 於 2020-7-31 10:05 PM 發表

講真 佢呢啲所謂咩法案只係係度攪人地國家內政手段,中國好稀罕佢啲所謂咩優惠待遇?!中國都畀呢啲國家制裁咗幾廿年。最後咪一樣繼續生存到而家。美國撤銷香港優惠又點呢,個個香港人咪又係咁生活。中國擺明今次同呢班人玩,睇吓邊個死。

我又唔覺累到d乜
d所謂制裁對普通人有乜影響?

引用:
原帖由 yauyusee 於 2020-7-31 10:05 PM 發表

有位入???
要入總有位
除非香港完全聽哂西人話

曱甴最最蠢的一步就是2014年否決政改方案。
如果831政改方案通過,那么2017年曾俊華就會成為特首。
2019年大動亂,曾俊華會暗通反對派,反對派大獲全勝的幾率很高。
2014年的否決,是香港曱甴不聽美帝指揮,自把自為的主張,曱甴的愚蠢短視,斷送了自己,也放生了香港。
回想起來,真是抹一把冷汗, 

引用:
原帖由 robin09 於 2020-8-2 10:38 AM 發表
2019年大動亂,曾俊華會暗通反對派,反對派大獲全勝的幾率很高。
2014年的否決,是香港曱甴不聽美帝指揮,自把自為的主張,曱甴的愚蠢短視,斷送了自己,也放生了香港。
回想起來,真是抹一把冷汗,  ...
歷史就係咁!

引用:
原帖由 robin09 於 2020-8-2 10:38 AM 發表
回想起來,真是抹一把冷汗,  ...
果班政棍正仆街!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]