• 瀏覽: 611
  • 回覆: 13
表決係唔准反對的?!衰過黑社會了!

可以不通過政府預算案,  但一定要有另一個.
不妨留意下美國兩任總統係點評論國會拖死聯邦政府預算案. 不過樓主睇個款, 智商真係同正常人好唔同, 唔明都唔出奇.

何況反對派講到明反對預算案目的根本唔係要改善預算案, 亦唔係有 plan B. 只可以話呢招真係前所未有咁戇鳩.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-7-27 05:40 PM 發表
不妨留意下美國兩任總統係點評論國會拖死聯邦政府預算案. 不過樓主睇個款, 智商真係同正常人好唔同, 唔明都唔出奇.

何況反對派講到明反對預算案目的根本唔係要改善預算案, 亦唔係有 plan B. 只可以話呢招真係前所未有咁戇鳩. ...
為拗而拗!
班賣港賊從來冇話要泛民提供另一個預算案噃.

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-7-27 06:50 PM 發表

為拗而拗!
班賣港賊從來冇話要泛民提供另一個預算案噃.
班賣港賊無第二個預算案就出黎否決, 並講到明否決預算案目的唔係通過第二個, 即係擺明玩野, 仲唔係戇鳩.

立法會可以不同意政府決策, 可以不同意政府既運作模式, 但有責任維持政府運作架.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-7-27 06:53 PM 發表

班賣港賊無第二個預算案就出黎否決, 並講到明否決預算案目的唔係通過第二個, 即係擺明玩野, 仲唔係戇鳩.

立法會可以不同意政府決策, 可以不同意政府既運作模式, 但有責任維持政府運作架. ...
莫說提出plan B預算案,泛民每次提出法案修訂,班賣港建制有那次是支持的?

可能表決預算案就係要俾人否決, 而且依家都差唔多講到明一定要否決, 仲要講到好似通過就係罪。

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-7-27 05:26 PM 發表
因為佢哋係要令特區政府癱瘓而反對。

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-7-27 07:17 PM 發表

莫說提出plan B預算案,泛民每次提出法案修訂,班賣港建制有那次是支持的?
第一步你要有,第二步係要可行。拋D垃圾出黎想通過?
今日你老母比碗屎味既飯你食你唔食,自己食第二樣,聽日比杯尿味既水你唔飲,自己另外搵水飲
但係就算係咁,你老母都要做下樣,唔可以話你都唔食唔飲就唔比你,明唔明?要拎光環,做馬騮戲都要架啦,宜家真係七到核爆。

但睇下佢地班支持者,大約都知乜事。

樓主加油啦。有乜野支持者,就有乜野議員。支持者係智將,議員咪係智將中既智將。
樓主反中絕對係國之幸事,可惜樓主乜撚都做唔到,只係鍵盤戰士,真可惜。想起理大一役,一個勇武入理大被圍,警察就係外面捉多一個勇武,樓主你就衰啦,又唔入理大,又唔聽班手足既哀求去衝,唔係警察又拉多個,可能仲係幾個。

佢地有幾百個底更多修訂案, 但有好多重覆同埋無作用, 而且唔會有人理佢有無作用, 只係會唸著越多越好, 可以拉布拉更長時間

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-7-27 05:40 PM 發表

何況反對派講到明反對預算案目的根本唔係要改善預算案, 亦唔係有 plan B. 只可以話呢招真係前所未有咁戇鳩. ...
我一直都認同
你反對人地
就應該提供一個可取代嘅方案黎討論
而唔係純粹為反對而反對
批評很容易
但尋找解決辦法難
你認為人地方案唔好唔完善 (世上唔存在有完美呢下嘢)
但係你冇替代方案
而人地嘅方案可解決到部份問題
你就唔應該去反對

使鬼否決,拉布都拉死。

連預算案都未有就話一定會反對, 咁政府做預算案為乜?

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-7-27 05:26 PM 發表
你問下金仔北韓投票係為咩,或者問下人大代表人大投票係為咩咪知lor。

如果建制叫賣港
咁泛民就一定係賣國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]