• 瀏覽: 24,108
  • 回覆: 611
  • 追帖: 3
+74
引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-4 11:00 PM 發表

嗰條成日話自己愛國嘅漢奸失蹤咗?
佢唔再為港人謀福祉哪!
開溜嘅速度跟自大成正比

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-5 12:38 AM 發表

開溜嘅速度跟自大成正比
佢無開溜,
呢幾日佢都在線,佢改咗用另一種方式支持國安法。

佢日日宣揚咩嘢殉道,呢嗰時候係最好機會啦!

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-5 06:26 AM 發表

佢無開溜, 呢幾日佢都在線,佢改咗用另一種方式支持國安法。

佢日日宣揚咩嘢殉道,呢嗰時候係最好機會啦!
識事務者為俊傑,現在閉上鳥嘴可保平安

三猴之前散播毒帖,
留下不少罪症...

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-1 03:45 PM 發表

重點:
1. 發帖者沒有證據證明社會工作者總工會推少女開記招。
2.因此他屢屢逃避回應。最後居然說【意思是】他的證據就是一本書裡邊的內容。
3.據我記得: 你在樓上一度同意上述。
===
現在,你的態度是否:不關心直線國是否違法,而只是關心他會不會被成功起訴。 ...
8/23更新: 這三度自殺少女,歷經開記招指控警暴、企圖著草英國在港機場再被捕。前天終於上庭承認襲警,並以三度自殺為由向法官救情。
回頭看整個過情,警暴不告了?社會工作者總工會替她開記招又幫了被告甚麼?徒然讓被告面對公眾壓力,最后還不是回到法庭等待判決嗎?

社工死咗去邊???

引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-23 12:26 PM 發表
社工死咗去邊???

左一,社總副會長張志偉: 立法會候選人,之前忙選舉?
左二,社工陳虹秀,忙自己身上嗰單暴動罪?
右一,吳傲雪,忙找下一位「警暴受害人」幫忙出頭?
右二,自殺少女

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-8-23 12:34 PM 發表

左一,社總副會長張志偉: 立法會候選人,之前忙選舉?
左二,社工陳虹秀,忙自己身上嗰單暴動罪?
右一,吳傲雪,忙找下一位「警暴受害人」幫忙出頭?
右二,自殺少女 ...
通知國安署幫手搵人!!

引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-23 02:17 PM 發表

通知國安署幫手搵人!!
國安署理不到亦不會裡小雞小鴨小事情。

@浪裏白條

女學生被指咬女警手臂,她承認一項襲警罪。案件今(11 日)在沙田裁判法院判刑,署理主任裁判官溫紹明指,香港當時是相當困難的時刻,不論成年人及青少年都飽受壓力,對被告而言更困難,認為她在成長時期一直受情緒問題困擾,相信她咬女警是出於驚慌,而非有意襲擊,最終判 18 個月感化令。

誣告警員性侵社總大龍鳳記招,開完就算無下聞

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-9-12 09:56 AM 發表
@浪裏白條

女學生被指咬女警手臂,她承認一項襲警罪。案件今(11 日)在沙田裁判法院判刑,署理主任裁判官溫紹明指,香港當時是相當困難的時刻,不論成年人及青少年都飽受壓力,對被告而言更困難,認為她在成長時期一直受情緒問題困擾,相信她咬女警是出於驚慌,而非有意襲擊,最終判 18 個月感化令。

誣告警員性侵社總大龍鳳記招,開完就算無下聞 ...
冇追佢條新聞.  踢保著草係咪另計....

引用:
原帖由 daimonster 於 2020-9-12 10:27 AM 發表

冇追佢條新聞.  踢保著草係咪另計....
判刑時應該已考慮踢保的上經歷了。小女孩犯錯,可讓她回頭便回頭罷。最該死是當日推她出來那群人,到了最后要承受后果的還是小女孩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]