• 瀏覽: 15,078
  • 回覆: 179
+5
引用:
原帖由 阿聞 於 2020-6-21 12:27 AM 發表
中國印度爆發數十年來最血腥邊境衝突,至少20名印度軍人死亡。中印關係陷緊張,儘管印度民間出現抵制中國貨的口號,但實際情況卻不一樣,中國智能手機製造商「一加」旗下最新手機在印度以網站開賣後,僅耗時數分鐘就售罄。

亞馬遜(amazon.com)印度網站昨在一加8 Pro開賣後數分鐘即顯示,這款手機已售罄。一加8 Pro價格遠低於美國蘋果公司(Apple)旗下最新iPhone。

綜合外電報道 ...
第三世界唔買大陸cheap機唔通買蘋果高檔機咩🙈

引用:
原帖由 kuen0315 於 2020-6-21 08:10 PM 發表

第三世界唔買大陸cheap機唔通買蘋果高檔機咩🙈
你去睇下內地旗艦機價格唔該,阿三窮鬼買得起旗艦機

強弱懸殊

引用:
原帖由 top11 於 2020-6-21 06:51 PM 發表

最奇怪係印度竟然揀呢個時候周邊三國搞事~
又冇咩奇。印度國內疫情爆得好勁,所以要搞下呢啲小動作來轉移國民嘅視線。祇不過今次玩大咗。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-6-21 07:27 PM 發表

據說莫迪已經授權一線部隊可以開槍了
印度民意已經不允許莫迪有任何退讓
唔會啦。莫迪唔係蠢。

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-6-21 10:07 PM 發表

又冇咩奇。印度國內疫情爆得好勁,所以要搞下呢啲小動作來轉移國民嘅視線。祇不過今次玩大咗。
好似話印度連續幾日確診創新高~

引用:
原帖由 top11 於 2020-6-21 10:09 PM 發表

好似話印度連續幾日確診創新高~
冇錯。

其實印度已經唔係第一次利用邊界問題獲取政治利益。

引用:
原帖由 xsy940212 於 2020-6-21 08:13 PM 發表

你去睇下內地旗艦機價格唔該,阿三窮鬼買得起旗艦機
甘旗艦機多定便機多大陸要便既機可以係勁便非洲人民的至愛

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-6-21 01:30 PM 發表 

條片講對手大弱,中國大勝也不好意思說, 身為鄰居免得大家面咗咗,所以點都吃虧
不是這個意思。 條片是說戰略上中國不佔優,就算打仗贏了也無用,也等於輸。打仗輸了,更輸。
如果打贏美國獲利很大但很難,打小國可以控制小國政治,打贏印度勝之不武,無任何得益。

引用:
原帖由 Augh1940 於 2020-6-23 05:03 PM 發表
就中國抵制蘋果噉嘅, 普通民眾還是睇貨係咪實惠嘅
上面講左,祇有港豬先以為好多大陸人用iphone。實際上iphone在內地市占率祇有唔夠一成。

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-6-21 12:27 AM 發表
中國印度爆發數十年來最血腥邊境衝突,至少20名印度軍人死亡。中印關係陷緊張,儘管印度民間出現抵制中國貨的口號,但實際情況卻不一樣,中國智能手機製造商「一加」旗下最新手機在印度以網站開賣後,僅耗時數分鐘就售罄。

亞馬遜(amazon.com)印度網站昨在一加8 Pro開賣後數分鐘即顯示,這款手機已售罄。一加8 Pro價格遠低於美國蘋果公司(Apple)旗下最新iPhone。

綜合外電報道 ...
阿三抵制中國頂cap帽,都係made in china

引用:
原帖由 子將 於 2020-6-23 05:34 PM 發表

阿三抵制中國頂cap帽,都係made in china

呢單嘢其實我唔肯定係堅定流。不過如果真係都幾搞笑。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]