• 瀏覽: 3,912
  • 回覆: 51
+6
引用:
原帖由 jackal_1993 於 2020-2-28 07:19 AM 發表
同意,中國最安全。
湖北武漢最安全

引用:
原帖由 kk2964 於 2020-2-28 02:57 PM 發表

湖北武漢最安全
全世界醫鼻咽癌最叻係香港
因為香港最多鼻咽癌個案
去美國醫。死L哽。

引用:
原帖由 kk2964 於 2020-2-28 02:57 PM 發表

湖北武漢最安全
科學家對包括中國在內毒株採樣研究顯示,該病 毒 的起源可能並非湖北武漢。目前毒株已經被細分出58個單倍型,分別屬于5個不同的組別,其中只有美國具備全部的毒株組別,其他國家都不完整。這也就是說,要么全世界都感染了美國,要么全世界都是被美國感染的。

所以,美國最安全!

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-27 09:20 PM 發表

唔係醫院醫生唔想做測試,尾國的所有臨床試驗室只要做人的臨床樣品測定,都需要 CLIA 認證,對 CLIA 認證要求非常嚴格,尾國目前只有五個州有認證做核酸測試,其次要符合 CDC 定下嘅幾項條件先獲批做測試,比如病人近期冇出國旅遊史,冇跟確診病人有密切接觸過,咁就唔符合做測試要求。 ...
哈哈哈,你睇下美國有幾嚴格嘅制度去做檢測,所以咪唔會爆發新冠肺炎疫証囉。
正所謂唔知就可以當無啦,呢啲就叫做疑點歸於被告嘛。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-3-4 08:06 PM 發表

哈哈哈,你睇下美國有幾嚴格嘅制度去做檢測,所以咪唔會爆發新冠肺炎疫証囉。
正所謂唔知就可以當無啦,呢啲就叫做疑點歸於被告嘛。 ...
真係好嚴格,紐約有個人驗過哂唔係流感引起嘅發熱咳嗽,而且仲剛剛從東京番嚟,好大可能中招新冠肺炎,紐約衛生當局要求替佢檢測新冠肺炎,但要 CDC 批准,CDC 拒絕畀佢檢測,理由係個病人病得唔夠金,無謂檢測。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-3-4 08:21 PM 發表

真係好嚴格,紐約有個人驗過哂唔係流感引起嘅發熱咳嗽,而且仲剛剛從東京番嚟,好大可能中招新冠肺炎,紐約衛生當局要求替佢檢測新冠肺炎,但要 CDC 批准,CDC 拒絕畀佢檢測,理由係個病人病得唔夠金,無謂檢測。

https://cdn.discuss.com.hk/t/d93c50/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/da ...
咁仲唔嚴格?你估美國咁容易俾人驗呀。兄台,個個人都驗就唔係嚴格啦,係太隨便了,咁樣好容易會爆發疫情,所以必須要有嚴格嘅要求才可以檢驗,咁就唔會咁容易爆發疫情啦,係咪!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]