今日綁左兩個大陸人, 無論佢地咩身份, 香港玩完.

本主題由 littleamy 於 2019-8-14 12:48 AM 移動
引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-8-14 12:12 AM 發表

講得啱呀,現在示威人士,真係到咗草木皆兵,萬分小心,真要多謝警方喬裝示威人士
乜輪野示威人士呀!你老毛暴徙就暴徙啦!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
班死儍西,原來真係儍,唔係扮儍。明知大陸口音,當人係香港公安。香港所係大學生原來智商係梗。唔關得香港教育水平越妨越吓。教育巳死。教育革命,改革香港教育水平。精英制。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leslielo 於 2019-8-14 12:10 AM 發表

仲有香港人在大陸要小心被遷怒報復,在大陸千祈唔好認係香港人,話自己廣州人會安全D
廣州人來話過你知,香港人一開口講普通話即暴露,哈哈哈,講笑講笑,其實你如果好人好者,唔好成身裝扮到好似班曱甴咁乞人憎,邊個咁得閑打你喎,淡淡定有錢凈呀朋友。

夠薑就禁錮圍毆鬼佬,
達到受全球關注的目的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KIDD.C 於 2019-8-17 12:18 AM 發表

廣州人來話過你知,香港人一開口講普通話即暴露,哈哈哈,講笑講笑,其實你如果好人好者,唔好成身裝扮到好似班曱甴咁乞人憎,邊個咁得閑打你喎,淡淡定有錢凈呀朋友。 ...
唔記得呢樣!我自己認廣東人你問題,因為我普通話還可以,口音亦似廣州人。有部份香港人普通話真的難以入耳。

而家要過關一定唔著黑衫。

就算香港唔玩完,香港人早就就已經被迫到牆角

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leslielo 於 2019-8-17 09:12 AM 發表

唔記得呢樣!我自己認廣東人你問題,因為我普通話還可以,口音亦似廣州人。有部份香港人普通話真的難以入耳。

而家要過關一定唔著黑衫。
著黑衫其實問題都唔大,關鍵係最好咪同時著黑衫又戴口罩,咪先都難保有好事者撩事鬥非,皆因呢邊唔似香港,好少人會喺公眾場所戴口罩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬懷舊的天才 於 2019-8-15 10:43 AM 發表

全國各國就係食花生  睇中國出事   跟住抽遊水
但老共真的不知道嗎   真的擺明用解放軍?
其實已用    大家不察覺而已
我廣州嘅,上個禮拜有個同事屋企人落咗香港「夢遊」,聽佢講有三千蚊袋。
搞完無驚無險上返來,以為冇事,呢個禮拜食過返尋味,又想去過。點知過關嗰陣先知通行證俾人註銷咗,由此可見班友喺下邊做乜,其實阿爺好清楚。

回覆 引用 TOP

就係昵条金毛曱甴,果晚打人同埋唔比救護車載傷者離開,但散擋後自己又CALL救護車服務!
条友自己話姓陳,警察查一下當晚最後使用救護車服務就可以捉到佢!!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

大快人心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 y2klung 於 2019-8-13 11:59 PM 發表

睇緊直播, 我已經唔識得憤怒, 只係覺得心寒
我已經俾左資料警方, 做了一個市民力所能及的事.

金髮暴徒, 為什麼是暴徒? 普通人會受傷嗎?

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/live/inews?is_sd ...
香港背後14億人撐這,廢青醒醒吧。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。