中美是否會在近幾年爆發熱戰?

其實阿侵侵上臺以來打過邊場仗?布殊仔上臺打咗六年﹐而奧巴馬就打足八年,阿侵侵上臺以來就最叻打嘴砲就打足兩年幾三年,成鳩日都話打鳩你同演習跟住就叫佢哋班亞洲同歐洲跟尾狗加軍費同買多啲佢哋嘅過期武器噃。
引用:
原帖由 西門雪糕 於 2019-8-13 02:02 AM 發表

香港,台灣,印巴局勢;中美貿易戰;美要在亞洲設置中程导弹。這種種跡象是不是說明近幾年中美爆發熱戰的可行性高?

法輪神功 神功蓋世 法輪心經 天下無敵 欲練神功 必須自宮 就算自宮未必成功 練成神功就可以人變豬豬變人 法輪弟子一齊變

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
其實老尾還有很多手段未出, 唔會咁快打熱戰,小弟愚見,次序會如下:

1. 貿易戰
2. 金溶戰
3. 顏悉甲命
4. 細困戰攻糧食
5. 細困戰攻人類
6. 熱戰

大國之間應該不會直接宣戰,不過打代理人戰爭的機會不少。例子包括近年美俄的角力場敍利亞、鳥克蘭!每個戰場都死傷枕藉,希望此事不要發生在中國身上。

回覆 引用 TOP

大國之間不可能隨便宣戰啊

回覆 引用 TOP

直接開戰可能性好低啦。代理人,戰爭,仲有啲可能發生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-8-16 11:54 AM 發表

其實老尾還有很多手段未出, 唔會咁快打熱戰,小弟愚見,次序會如下:

1. 貿易戰
2. 金溶戰
3. 顏悉甲命
4. 細困戰攻糧食
5. 細困戰攻人類
6. 熱戰
小弟懷疑,非洲豬瘟都係美國佬搞出嚟。

回覆 引用 TOP

美國依家只係紙老虎一隻,睇伊朗單野就知

引用:
原帖由 pqmboss 於 2019-8-17 04:28 發表

美國依家只係紙老虎一隻,睇伊朗單野就知
因為侵侵呢啲商家佬最怕係打仗

106P 藍灣半島--黃大仙 (特快)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-8-16 11:54 AM 發表

1. 貿易戰
2. 金溶戰
3. 顏悉甲命
4. 細困戰攻糧食
5. 細困戰攻人類

6. 熱戰
細菌戰即係生化危機真實版,話哂美國生化科技一直領先全球都咪話唔驚
中國人口多又密集又有高鐵幫助人流,一爆發肯定好快玩完

回覆 引用 TOP

引用:

1. 貿易戰
2. 金溶戰
3. 顏悉甲命
4. 細困戰攻糧食
5. 細困戰攻人類
6. 熱戰
3,4好大風險,緊次於核戰,萬一失手,唔單止對手,隨時連自己加全球都無糧食,傳染病全球流通,禽流感,豬流感已經証明呢d病難以控制,美國唔會咁岸居,玩呢d野。

引用:
原帖由 isvh5 於 2019-8-21 10:06 AM 發表

3,4好大風險,緊次於核戰,萬一失手,唔單止對手,隨時連自己加全球都無糧食,傳染病全球流通,禽流感,豬流感已經証明呢d病難以控制,美國唔會咁岸居,玩呢d野。 ...
內地顏色革命機會唔大, 香港事件已經引起內地民眾注意, 成為西方意識形態的反面教材. 近日內地很多網民翻牆睇youtube直播, 對所謂示威者十分反感.

回覆 引用 TOP

唔會嘅,對於美國嚟講,冇好處

回覆 引用 TOP

主題標籤 #中美貿易戰
 27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。