[其他] 風花雪月插少陣啦 2019

本主題由 YanNessIsMe 於 2019-7-22 09:56 AM 設置高亮
引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-8-25 10:29 PM 發表

如果只收看英美主流媒體,世界真的是這樣。但時代已變,世界大咗好多,就如黎香討睇下都知發生緊乜事。唔係講笑,香討是全港第一瀏覽量真本土網站喎 ...
第一我唔想破壞香土係你心目中的地位
第二我冇責任話你知那個網站才是全港第一瀏覽量真本土網站

吹吹水 , 咪當真
熱賣及精選
引用:
原帖由 jy008 於 2019-8-25 10:37 PM 發表

係你的世界可能係咁嘅
不過井外的世界係不一樣的。
井外的世界,特別係西方國家都一直係為"香港人加油"
加油咪比錢囉。
我唔會叫警察加油,我只想佢地好好地休息一下。
向警察致敬最好方式是安守本份

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jy008 於 2019-8-25 10:26 PM 發表

可以勇敢地企出來對抗獨裁者一定係勇仕、巨人。
好漢不吃眼前虧,大丈夫能屈能伸
鼠目吋光係睇唔到巨人的。
但我見走得最快嘅就係開始時企最前嘅“巨人”喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-8-25 10:35 PM 發表

事實如果無能,中央都會撐,看來冇咁簡單
有人話 (不能證實) 而家係國家係香港捉外國間諜的過程中, 所以暫時唔可以畀件事完住~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:
原帖由 jy008 於 2019-8-25 10:37 PM 發表

係你的世界可能係咁嘅
不過井外的世界係不一樣的。
井外的世界,特別係西方國家都一直係為"香港人加油"
無可否認,連登仔向世界發佈對自己有利嘅文宣的確做得好,的確呃到好多外國人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jy008 於 2019-8-25 10:43 PM 發表

第一我唔想破壞香土係你心目中的地位
第二我冇責任話你知那個網站才是全港第一瀏覽量真本土網站
布袋和尚

回覆 引用 TOP

http://news.tvb.com/local/5d629bd3e603839335678e64/
尖沙咀有市民與示威者爭執 被淋黑油及射鐳射光 2019-08-25 22:31

在尖沙咀,有市民與示威者爭執,被淋黑油。

晚上九時許,一批示威者在尖沙咀警署外聚集,有示威者指一名市民撞到人,包圍他要求道歉,又以鐳射光射他的面,之後有人用雨傘遮擋,多人毆打該名男子,旁邊有示威者阻止。

之後見到男子臉部及上半身都被淋黑油,有人繼續向他射鐳射光,被打的男子說曾與一名穿反光衣的人有碰撞,期間有示威者不滿他的言論,所以被人襲擊。

從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 top11 於 2019-8-25 22:44 發表

有人話 (不能證實) 而家係國家係香港捉外國間諜的過程中, 所以暫時唔可以畀件事完住~
最大價值應該是這個

閒話一句
引用:
原帖由 @海東青 於 2019-8-25 10:53 PM 發表

最大價值應該是這個
我要說服自己~
忍佢地三個月係有原因的~
千祈唔好到最後跪低~
田二少話有限期, 唔知堅定流~

我自問尊重別人那就好了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 top11 於 2019-8-25 10:37 PM 發表

今晩似乎遍地開花搞事喎~
希望今次輿論戰大勝~
佢地走火入魔, 第時「皇冠」都難救~
呢一點一鼓衝勁的年青人唔會明白~
相信最終年燈仔都會輸係呢點~
佢地贏係贏係夠快動員, 佢地輸都會因為一味衝埋去反而輸~
大家等呢一日等到頸都長~
希望國慶後可以一舖清算~
大家努力蒐集罪證~ ...
尖沙咀又有無辜市民被圍毆兼淋黑油 全無人性嘅黑衣暴徒

無綫新聞 - 尖沙咀有市民與示威者爭執 被淋黑油及射鐳射光 http://news.tvb.com/local/5d629bd3e603839335678e6

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-8-25 10:56 PM 發表

尖沙咀又有無辜市民被圍毆兼淋黑油 全無人性嘅黑衣暴徒

無綫新聞 - 尖沙咀有市民與示威者爭執 被淋黑油及射鐳射光 http://news.tvb.com/local/5d629bd3e603839335678e6 ...
黐線, 平民都搞!!!!

我自問尊重別人那就好了

回覆 引用 TOP

荃灣暴徒用刀插傷警察致背脊血洞(有相慎入) 
https://news.discuss.com.hk/view ... &extra=page%3D1

我自問尊重別人那就好了

回覆 引用 TOP

喺電視見到深水埗有一個男人揸住中國國旗揮舞,一陣肯定會畀人打

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-8-25 10:34 PM 發表

有呀~咪就係有成堆戴口罩、蒙面加頭盔既「曱甴」
現在沙田新城市廣場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 top11 於 2019-8-25 10:33 PM 發表

Re: 1)
做法唔合理, 因為助長群眾壓力, 你想想, 形式跟網絡欺凌差不多

Re: 2)
「香港警察現在己是世界公認濫權,濫暴」
似乎不準確。
首先, 你應該知道香港警察係地區的聲譽好好。
其次, 濫捕絕不正確, 反而大家見到有好多縱火、高空擲物的示威者都沒有被捕。
第三, 不是全部都是黑警, 如果對其他警察不尊重, 青年人可能會誤中副車, 拖累整個警隊, 令真正的罪 ...
1) 警察同黑社會勾結,又唔比人地講,咁都合理?
2) 聲譽好就唔會比人叫黑警啦
  有冇濫捕你睇下呢排捉了700多人,有幾多個係落案起訴?仲未計最後有幾多人真入罪,
捉700幾人得幾十人起訴唔叫濫捕咩
係咪全部都是黑警現在言之尚早,更何況示威者對黑警都好"尊重",呢個"尊重"係角度問題。
5大訴求冇推翻警隊呢一項。

吹吹水 , 咪當真

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。