• 瀏覽: 23,261
  • 回覆: 430
  • 追帖: 1
+36
引用:
原帖由 本州大乳牛 於 2019-6-12 06:24 PM 發表
致全港警察:
最近徘徊在筆者心中揮之不去的疑問是,到底是甚麼原因讓你們這幾天站在金鐘等地,日而繼夜執行職務呢?
你們心裡究竟想著甚麼呢?
雖然可能絕無僅有,但你們當中大概有著出於正義感,從小便立志成為警察的人。目露兇光截查路經金鐘的市民,對旁觀者和記者大聲呼喝,製造白色恐怖,這就是你們心目中的正義嗎?
你們當中有人是為了高薪厚職,為了生活而穿上制服。為自己謀幸福,這本身並沒有甚麼值得羞恥。 ...
一大篇只談感受而沒實質內容的文章,只為了塑造警隊的負面形象,以敵人的角度看的確成功,可以感動到好多反政府的人!

想問為了達到亂港目的可以去到幾盡?

一名為抹黑警方執法感到悲憤的市民上

明知暴亂
重走去個區
唔係攪事係嘜
咁正義又駛嘜帶口罩呀
帶咗口罩德國領事
點樣認證你地
帶你地返德國  

引用:
原帖由 本州大乳牛 於 2019-6-12 06:24 PM 發表
致全港警察:
最近徘徊在筆者心中揮之不去的疑問是,到底是甚麼原因讓你們這幾天站在金鐘等地,日而繼夜執行職務呢?
雖然可能絕無僅有,但你們當中大概有著出於正義感,從小便立志成為警察的人。目露兇光截查路經金鐘的市民,對旁觀者和記者大聲呼喝,製造白色恐怖,這就是你們心目中的正義嗎?
你們當中有人是為了高薪厚職,為了生活而穿上制服。為自己謀幸福,這本身並沒有甚麼值得羞恥。 ...
作X嘔,我公開反駁你,差人不是人?

只可差人被鐵枝插丶磚頭擲!

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-6-12 06:28 PM 發表
戇鳩鳩死撚開啦暴徒,比鐵通掟中眼個警察差啲死呀,手無寸鐵DLLM
果條肯定唔係寸鐵係尺鐵

你認為警察企定定係度,任由暴民掟磚,掟鐵馬,掟鐵支,咁先係正義,你總好意思寫呢封信,不如你要求政府取消警務處總好,果時你班暴徒打橫行都冇人管

引用:
致全港警察:
他的意思是 警方 放棄保護市民!   有得班暴徒 衝入垃圾會  用磚 掟死班異員 表示下滿?    之後重要比個好市民獎同和平獎  班暴徒?   呢條友  有精神病   快d去睇醫生     重有時間寫信?

手執不是鐵,係磚頭。一名雙目失明市民,介紹你去盲人中心。

引用:
致全港警察:
講得好

犯法一定要拉,不能放任,要講公平公正,所有策劃,行動,支援,就算係年青男女,成年及老人,教師,醫生,律師都要拉,唔可以話邊個流淚就了事!

樓主話警察面目猙擰,你又有冇睇吓戴住口罩低下嘅年青人,佢哋嘅面容,唔會比殺人犯好多少,警察也是人,不是政治嘅犧牲品,如果我有家人是警察,而那一刻我也希望他能自保,戴住口罩拋磚,拋鐵枝嘅人,有冇唸過他們也是人,他們老母前,老母後的呼喝,你明白因果嗎?有立場不是錯,但道理很簡單,誰人先出手,我要自保,難道是錯的嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]