• 瀏覽: 50,795
  • 回覆: 448
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 Nazhaa 於 2019-6-17 07:53 AM 發表

我身邊識有幾個媽媽都係有自己搵錢
同個男人分擔一半咁養個B架喎
都唔會話靠晒男人
請工人都係因為要出去搵食
屋企家頭細務要有人打理
哦。
統計數據話我聽你講緊廢話。

引用:
原帖由 Nazhaa 於 2019-6-17 07:29 AM 發表

講偉大遠遠不及母親
母親十月懷胎 受十級痛楚生B
同 BB 連為一體  母親條命= BB條命
父親就係少左呢樣野
男人只係負責任同養家
女人搵命駁去生B  仲會湊+ 養B ...
無男人搵資源返黎女人湊+ 養B條毛。成個動作就係慷他人之概,之後功勞領晒。
所謂媽媽偉大,就係咁既一回事。

引用:
原帖由 Nazhaa 於 2019-6-17 08:28 AM 發表

你又知唔知湊一個小朋友有幾辛苦
湊既多數都係女人湊架啦 男人都冇心機湊
要 24 小時照顧架 唔同返工 返工都有休息時間
叫你犧牲自己所有時間 私人空間 黎俾個小朋友
你又肯唔肯?
加上而家有唔少媽媽都半職返工
又要湊小朋友 又要搵食
唔好話有冇係屋企開支付出先
點都會肯為仔女出錢 尿片奶粉錢一定肯出囉 ...
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756061616300957

it was found that the concentration of SMFs had a much stronger conducive effect on youth crime than did the SFFs. Also, at high prevalence level, the effect of SMFs was much stronger than its effect at low prevalence level.

單親家庭。
只有母親既兒童日後成為罪犯既機率比只有父親既兒童日後成為罪犯既機率大。
母親偉大﹖哦
無父親比資源,母親乜都唔係,只係罪犯養成工場。

引用:
原帖由 hkl198324 於 2019-6-20 10:26 PM 發表

無男人搵資源返黎女人湊+ 養B條毛。成個動作就係慷他人之概,之後功勞領晒。
所謂媽媽偉大,就係咁既一回事。
唔好講到個個男人都肯搵資源
有d男人唔負責任 趁住個女人大肚出去偷食
有d直頭一走了之 理都唔理
咁又點計?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Nazhaa 於 2019-6-21 02:02 AM 發表

咁又點計?
你眼光闊少少喇。

男人既貢獻係你生活見到每一樣同文明有關既發明品,精神食糧,所有野都係男人建造架。
唔係你地女人響屋企睇住個小朋友就歌頌自己幾偉大幾偉大呀。
似家講緊幾萬年人類歷史都係咁架。
女人響近依幾百年,個工作環境比男人改善左幾萬年,唔會再下下死人。
女人先扮想出黎工作炸。

媽媽偉大﹖好心收皮喇。
你享受緊,甚至你生唔生存緊,都係男人(爸爸)既努力成果黎架。

你之所以可以上網講廢話,電腦,電,鍵盤,屏幕,你坐緊既枱,櫈,你用緊既冷氣,返工坐既鐵路,汽車。旅行既飛機。
有邊樣係女人發明架﹖
媽媽偉大﹖
因為你既眼界只會集中於家務或者個人既角度,你講既少部份男人係掉低老婆仔女又點﹖
改變到大部份男人(即係爸爸)有為人類文明貢獻,而個貢獻遠超女人既事實﹖
放闊少少眼光,女人自己都唔好意思話自己偉人喇。
女人最鍾意搬龍門。垃圾至極。

女人比較小氣,只慶祝母親節會生氣,男人就冇所謂

引用:
原帖由 Nazhaa 於 2019-6-21 02:02 AM 發表

咁又點計?
咁女人一樣有生完之後一走了之去搵第二個死佬既啫,咁你又唔計?

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2019-6-11 01:00 PM 發表
呢條問題想問好耐;
大家諗好父親節同老豆食咩未?
因為女人要付出十個月時間去孕養孩子,而男人只付出三秒。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]