• 瀏覽: 518
  • 回覆: 6
真相只能推斷,尤其是大範圍的亊件,因為個人所見畢竟有限;例如佔中,香港市民知道“真相”嗎?如果外國人問起“佔中”的真相,不同的人自然有不同的解讀。所以要了解真相,唯一辦法是推理。

起因;市民可以見到的是;有香港“市民”向中央政府施庒,爭取“真普選”。

但看不見的亊情呢?例如看得見外力介入的實情嗎?看得見黎智英與美國人的“交流”嗎?看得見他收取經費的過程嗎?看得見香港大學背後的動態嗎?看得清香港某些官員的角色嗎?看得見每日有人派錢給參與佔中的閒人,但看得見“錢的來源”嗎?

最需要深思的亊;是民主教如何推動顏色革命?想得通便可觸摸“真相”了。所以六四與佔中,是

前世到今生
燃燒大學生
佔中掀六四
亂象借屍生

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-5-24 16:38 發表
真相只能推斷,尤其是大範圍的亊件,因為個人所見畢竟有限;例如佔中,香港市民知道“真相”嗎?如果外國人問起“佔中”的真相,不同的人自然有不同的解讀。所以要了解真相,唯一辦法是推理。

起因;市民可以見到的是;有香港“市民”向中央政府施庒,爭取“真普選”。

但看不見的亊情呢?例如看得見外力介入的實 ...
真相喎!唔敢提?

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-5-24 04:38 PM 發表

但看不見的亊情呢?例如看得見外力介入的實 ...
真相丫
由一個用殘體字黎同我講香港真相
真係好true好pure丫
我同你講真正真相
佔中係從來冇發生過架
你又知唔知丫

引用:
原帖由 fbc914609bd4c1 於 2019-5-24 16:59 發表

真相丫
由一個用殘體字黎同我講香港真相
真係好true好pure丫
我同你講真正真相
佔中係從來冇發生過架
你又知唔知丫
民主教徒的“真相”。

視而能不見
戲法如何變
洗腦殖心魔
瞎纏人犯賤

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-5-24 05:49 PM 發表

民主教徒的“真相”。

視而能不見
戲法如何變
洗腦殖心魔
瞎纏人犯賤
殘體字就滿口胡言亂語啦
當日根本冇人受佔領中環果三條茂里感召而上街
你問下有去過龍和道既就會有答案
我唔會同你爭論
因為你地目的唔係為左尋求事實
而係不斷散播謊言令後來者難分真假
香港人一直係用正體中文

你咁鍾意真相
講下六四 毒奶粉 假疫苗 四川豆腐工程啦去
仲有講下習大大個家族有幾多拎外國passport啦
獨裁太監們!

引用:
原帖由 fbc914609bd4c1 於 2019-5-24 18:23 發表

殘體字就滿口胡言亂語啦
當日根本冇人受佔領中環果三條茂里感召而上街
你問下有去過龍和道既就會有答案
我唔會同你爭論
因為你地目的唔係為左尋求事實
而係不斷散播謊言令後來者難分真假
香港人一直係用正體中文

你咁鍾意真相
講下六四 毒奶粉 假疫苗 四川豆腐工程啦去
仲有講下習大大個家族有幾多拎外國passport啦
獨裁太監們! ...
聯合國同國際都系用簡體嫁,視野放遠少少。依家乜嘢年代?黃色廢柴唔應該鼠目寸光,陀衰我地香港人。

你睇唔到就系冇?依的系你個人的真相。

https://youtu.be/p2LvYHCbnlY
咁誇張!
都唔知系咪真嘅?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]