• 瀏覽: 4,001
  • 回覆: 44
引用:
原帖由 laughathuawei 於 2019-5-24 01:07 AM 發表
https://www.hk01.com/電影/331791/流浪地球-netflix收視災難級仆直-中國最強科 ...
一字咁淺…………

點解會唔pk……?……

無睇流浪,但覺得復仇者3 老土、垃圾,只有大堆頭。4未睇

流浪地球超好睇, 但可能美國人覺得無超級英雄推走太陽/又無時光機太唔MAKE SENSE要回水掛
引用:
原帖由 laughathuawei 於 2019-5-24 01:07 AM 發表
https://www.hk01.com/電影/331791/流浪地球-netflix收視災難級仆直-中國最強科 ...

電影當時事
一字不漏轉貼

已經違規

如果有地球同太陽出現都叫抄襲,咪係抄襲囉
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-5-24 09:13 AM 發表

聽說是抄襲日本60年代的電影題材,咁褔佳?

外國觀眾唔使聽黨話,跟黨走

標題黨又呃人
標題與內容無關

引用:
原帖由 e5432whm 於 2019-5-24 10:34 AM 發表
如果有地球同太陽出現都叫抄襲,咪係抄襲囉
但係講用推進器令地球移動,咁唔知係咩呢?

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-5-24 02:17 AM 發表
中國人救地球,啲鬼佬會睇就怪。
其實鬼佬已經睇左。。。

外國時,流浪地球電影出左先,亦受到很多關注,亦是最多外國人睇中國電影的一次。。。

netflix收購左時,再到電影有得播,其實已經飽和左外國人的市場。。。

反而該文章舉例的電影,外國人比較少人留意,上去netflix自然吸引想睇另類市場的外國人,自然有更多觀看次數。

相反流浪地球,其實好多外國人睇左或者聽過,所以現時沒有太多的關注度很正常。

一上畫巳經睇了3D

白痴!

一日貨仔

中國垃圾

一早都話Netflix瀨左野,中國個票房假架
黨包底買飛黎派,篤數

反中亂港的真無杘出息,如果真的這麼爛為什麼Netflix會釆購?

是否因為自己廢所以希望全民中國人都同你們一樣又廢又無辦法無出路?

這樣的扑街精神就同美國佬一樣,自己研究5G失敗就禁止別人的5G上市,邊有咁𨶙戇杘的去阻止個世界進步阻住個地球轉架

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]